Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
KULTURA
Adventura 2016 u Šibeniku: Dolaze Elemental, Songkillers, Libar…

Adventura 2016 u Šibeniku:
Dolaze Elemental, Songkillers, Libar…

Adventski program u Šibeniku ove je godne ekološki osviješten, a predstavlja i vrhunac proslave 950 godina prvog spomena Šibenika.

adventura1

Adventura 2016 crew (Foto: Jozica Krnić)

Uspjeh prošlogodišnjeg adventskog programa u Perivoju Roberta Visianija u Šibeniku, traži se i ove godine. Što se glazbenog dijela programa tiče, traženje će izgledati ovako: kreće se 9. prosinca s koncertom grupe Libar, a u idućim danima slijede bluzeri Colors of Blue, zatim splitski Big Bang još jedan bend koji mrcvari Azrine pjesme, pa Songkillersi, Miro Odak i Gastarbajteri, Flyer, Marijan Ban i Diktatori, Fenix i Elemental, koji će nastupiti na reprizi novogodišnjeg slavlja. U međuvremenu, Šibenčane će zabavljati DJ dvojac Kraljeva straža, pravim imenima Milan Živković i Rade Kristić.
Sve će se to događati na “Kraljevom dvoru”, odnosno najdonjem dijelu parku. Kao i lani, prvi dio parka, nazvan “Tvrđavica”, bit će posvećen najmlađima, a središnji dio, ili “Kod sata”, rezerviran je za izložbeno-prodajni koncept.
– Želja nam je Šibenik postane prepoznatljiv obalni grad koji će biti posebno podcrtan u zimskim mjesecima upravo Adventom, Božićem i dočekom Nove godine – istaknuo je gradonačelnik Željko Burić na današnjem predstavljanju programa nazvanog Adventura 2016. Usput je dodao: – Grad Šibenik je podrška onima koji hoće svih dvanaest mjeseci u godini donositi živost i raditi na imidžu Šibenika.
adventura2

Koordinatori programa Zoran Erak i Morana Periša (Foto: Jozica Krnić)

Adventski program u Šibeniku, što je novost, bit će prvi ekološki osviješten Advent u Hrvatskoj. Objasnio je to Zoran Erak, koordinator programa: – U praksi to znači: ove će godine Grad osigurati ugostiteljima reciklažni asortiman. Iduće godine će to biti obveza svih ugostitelja.
Adventura 2016 će činiti trećinu božićno-novogodišnjih manifestacija, što će, uz proslavu Nove godine s Massimom i redovitim Božićnim čarolijama, ukupno koštati 700 tisuća kuna, od čega će više od polovice iznosa podmiriti sponzori.
Sve će, naravno, biti održano u znaku nesalomljivih 950 godina prvog spomena Šibenika. Zato će se na Badnjak, na šibenskom središnjem trgu, u zrak pustiti 950 lampiona.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI