Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
POLITIKA
Zrinka Paladino (Foto: Nedjeljom u 2/Facebook)

Zrinka Paladino u Nu2:
Bandić je prijetio da će me, ako ne ušutim, izbaciti kao kofer

Zrinka Paladino (Foto: Nedjeljom u 2/Facebook)

Zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zagreba gostovala je u emisiji Nedjeljom u 2 na HTV-u.

Zrinka Paladino (Foto: Nedjeljom u 2/Facebook)

Zrinka Paladino (Foto: Nedjeljom u 2/Facebook)

Zrinka Paladino u fokus je javnosti došla nakon što je poduzetnik Tomislav Horvatinčić ostao bez prethodno dobijene dozvole za gradnju natkrivene terase na zagrebačkom Cvjetnom trgu.
– Mijenjajući pročelnika Silvija Novaka na 10 dana u ruke mi je došao jedan predmet. Riječ je bila o zahtjevu izgradnje četiri nebodera na međi s parkom Maksimir, koji je štićen kao kulturno dobro. Dakle, riječ je o zamjenskoj izgradnji na prostoru nekadašnje industrije RIZ u Kraljevićevoj ulici, na zapadnom ulazu u Maksimir, jednom od najvrjednijih u gradu Zagrebu. To je prostor koji je ograničen jednokatnom obiteljskom izgradnjom i maksimalno doseže četiri kata, odnosno prizemlje plus tri kata. Odbila sam projekt, ne u cijelosti, nego sam dala stroge konzervatorske propozicije. Zamjenske izgradnje ne bi se smjele ponoviti u Maksimiru kao one na Trešnjevci – istaknula je Paladino slučaj zbog kojeg je, tvrdi, došla u sukob s nadređenima još i prije “slučaja Cvjetno”.
Zrinka Paladino tvrdi da je spomenuti predmet dobio pozitivno mišljenje jedan dan nakon što je ona otišla na godišnji. – Radilo se u prilog investitoru, što je po meni nedopustivo s konzervatorskog stajališta. Isti investitor je lani tražio i dobio promjene GUP-a, iako su dvije kolegice dale negativno mišljenje na izmjene GUP-a – rekla je.
Zbog svega toga, i još nekoliko “problematičnih” predmeta koji su predani Zavodu na rješavanje, Zrinka Paladino kaže da su njezini odnosi s pročelnikom Silvijom Novakom i gradonačelnik Milanom Bandićem “kompleksni”. Dok s pročelnikom, kako je rekla, već godinama ima vrlo slabu komunikaciju, s Bandićem pamti dva neugodna susreta.  – Rekao je za pročelnika Novaka da je sitan kokošar, a njegovi zamjenici su njegova lijeva jaja, pa da ja kao lijevo jaje stojim tamo gdje me je stavio. Na jednom drugom sastanku kojemu je prisustvovalo 30-ak ljudi, rekao mi je da će me, ako ne ušutim, izbaciti vani kao kofer – kazala je Zrinka Paladino.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI