Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
KULTURA
Autorska ekipa (screenshot)

Učenici snimili film o Kornatima, premijera u petak u Šibeniku

Autorska ekipa (screenshot)
Autorska ekipa (screenshot)

Autorska ekipa (screenshot)

U petak, 7. listopada u 18.30 sati, u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku premijerno će biti prikazan film “Nacionalni park Kornati”, snimljen u sklopu projekta “Upoznajmo Šibensko-kninsku županiju”. Film je nastao prema ideji učiteljice Ivane Kalebić i njezinih učenika iz 3.b razreda OŠ “Juraj Šižgorić”.

Cilj projekta je upoznati kulturne i prirodne ljepote Šibensko-kninske županije županije, a realizacija je planirana kroz tri dokumentarno–edukacijska filma te izložbu fotografija.
– Cijelo ljeto je bilo radno. Krenuli bismo automobilima u Murter, ukrcali se na brod Nacionalnog parka već u 7 sati i otisnuli se prema Kornatima. Snimali smo četiri dana od ranog jutra do večeri. Učenici su uživali; obišli su cijeli park, imali arheološku radionicu, pješačili otocima, popeli se na najviši vrh, plivali, ronili, uz rad i trud zabave nije nedostajalo. Iako nam  nije sve išlo od ruke, nismo se obeshrabrili nego smo hrabro išli naprijed. U troškovima cjelokupnog projekta participirali su roditelji zajedno sa mnom – rekla nam je autorica Ivana Kalebić.
Mladi filmaši iz 3.b su: Lora Baljkas, Xingyu Chen, Gušte Cukrov, Tina Dedić, Vice Grubišić, Niko Radovčić, Ante Vlahov i Gabriela Živković. – Većina učenika naše županije nije bila u Nacionalnom parku Kornati. Slušam to godinama, primjećujem. Kao zaljubljeniku u more, otoke, brodove odlučila sam nešto poduzeti, pokušati promijeniti. To je  razlog zašto sam krenula u sve ovo. Danas sam ponosna na sve što smo napravili – ističe Ivana Kalebić.
U planu su još dva filma, i to o Nacionalnom parku Krka te o gradu Šibeniku.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI