Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Seine

Seine večeras premijerno u Azimutu

Seine

Zagrebačka grupa večeras u Šibeniku promovira još neobjavljeni album.

Seine

Seine

Seine čine bivši članovi noise-pop grupe Vlasta Popić, Ivan Ščapec i Dimitrij Mekotanović, te Boško Mijušković koji dolazi iz Straight Mickey & The Boyz. Začetak grupe nastao je u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca, tekstopisca i gitarista. Vodeći se svojom untarnjom nježno­-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako je stjecao slavu kao duhovni srodnik američkog freak­folk pokreta.
Seinove se pjesme s vremenom pojavljujuju na radio postajama, a ”Valcer za kraj”
završava i na prvoj regionalnoj kompilaciji ”Bistroa na rubu šume”. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine i treće sa zapisom koncerta iz beogradskog Rexa.
Početkom 2016. izbacuju singl “Kritika čistog razuma” te počinju svirati koncerte kao punokrvni bend. Ističe se koncert u Muzeju Suvremene Umjetnosti u Zagrebu pod pokroviteljstvom HRT­-a. U srpnju odlaze na Demofest u Banja Luku te u konkurenciji od 450 bendova osvajaju prvo mjesto. Za 2017. najavljene su dvije europske turneje te novi singlovi, a album se očekuje dogodine. Svoju glazbu vide kao zli akustični pank.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI