Neovisni novinarski portal
2.3.2021.
POLITIKA
Joško Šupe i Ivan Rajić na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)

SDP-ova kritika rada gradske uprave:
‘Zlautoste priče, a u gradu ni jedne dizalice’

Joško Šupe i Ivan Rajić na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)
Joško Šupe i Ivan Rajić na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)

Joško Šupe i Ivan Rajić na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Tris/H. Pavić)

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Šibenika Joško Šupe i vijećnik Ivan Rajić na današnjoj konferenciji za novinare kroz  slučaj (stečaj) TEF-a su ocijenili rad gradske uprave i podsjetili na neispunjena obećanja gradonačelnika Šibenika dr. Željka Burića.

– To što se događa ili ne događa s TEF-om najbolja je slika i ocjena dosadašneg rada,  kako gradonačelnika tako i cijele aktualne gradske vlasti. U nepune 3,5 godine, ako nam nečega nije falilo, to su priče. Bilo je tu svakakvih priča, da ne kažem zlatousnih laži.  Bili smo svjedoci da u Zagrebu nitko ne radi nego se svi skijaju, pa onda da TEF neće u stečaj jer normalno posluje, zatim su se sakrivali aduti u rukavu, govorilo se da grad neće plaćati firmu samo zato da bi postojala. pa smo onda čekali red kako bi se u uglednim svjetskim časopisima raspisao poziv za iskazivanje interesa za investicije na prostoru TEF-a… Na kraju kad se krug zavrtio, od nečega što smo rekli da nema šanse da se dogodi, stečaj je posao najbolje i spasonosno rješenje – rekao je Šupe, podsjećajući da je SDP na sve to na vrijeme upozoravao. I to dobronamjerno.

– I gdje smo danas? Činjnica je da se na prostoru TEF-a ništa nije dogodilo. Niti jedan jedini kamenčić nije odvezen s područja TEF-a, a jedino što se tamo događa su povremeni koncerti i ljetni parking. Web stranice, unatoč prijetnjama gradonačelnika, su 3,5 godine iste. Ništa se na njima nije dogodilo. A građani danas financiraju sedam zaposlenih i pet članova Nadzornog odbora TEF-a. Za to izdvajaju  1,1 milijun kuna godišnje, dok TEF zaradi 100.000 kuna od najma. Danas plaćamo kamatu od 225.000 kuna i na kraju će cifra kredita s 12,5 milijuna kuna doći na 20 milijuna, kad zbrojimo sve kamate i sve drugo. Dakle, ništa se ne radi, nema vizije, loše se upravlja, upravljanje je prepušteno slučaju i rezultat toga je danas firmom s imovinom procijenjenom na 400 milijuna kuna upravlja stečajni upravitelj – rekao je Šupe.

Joško Šupe (Foto: Tris/H. Pavić)

Joško Šupe (Foto: Tris/H. Pavić)

Ustvrdio je kako danas, manje od sedam mjeseci do lokalnih izbora, u Šibeniku nema niti jedne jedine dizalice, unatoč svim pričama i obećanjima. – Nije se niti počelo s izvršavanjem predizbornih obećanja a kamoli da se neko već ispunilo, premda je gradonačelnik rekao da nijedan ozbiljan političar ne započinje s radom u zadnjoj godini mandata već kontinuirano radi tijekom cijelog mandata.  A šta se radilo tijekom četiri godine mandata? – pitao je Šupe.

Nabrojio je zatim neispunjena obećenja. – Nema ništa POS-a, ni poduzetničkog centra i multifunkcionalne hale za poduzetnike, ne subvencioniraju se krediti poduzetnicima, potpora TLM-u i ostalima poduzetnicima nije data, riva u Docu nije rekonstruirana, gradski prijevoz niti je reorganiziran niti su uvedene kružne linije, eskalatori nisu izgrađeni, nova Opća bolnica nije se započela graditi, obećanih dječjih vrtića u Crnici, Meterizama i Brodarici nema, polivalentni kulturni centar nije izgrađen, ni dom za starije i nemoćne, nema ni konkretnih mjera za olakšanje poslovanja u gradskoj jezgri,  prsten gradskih garađa nije izgrađen…. i što nam slijedi? Nove priče – rekao je Šupe, prognozirajući kako će se opet početi lijepo pričati i da će se opet pojaviti brojni investitori iz svijeta, a kad pojedini krediti dođu na naplatu, oni će nestati.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI