Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
SCENA
Cellar Doors

Psihodelični Cellar Doors otvaraju zimsku sezonu u Azimutu

Cellar Doors

Donosimo detalje bogatog programa za listopad u popularnom šibenskom klubu.

Nakon uspješne ljetne sezone, vanjskog šanka i DJ programa, šibenski Azimut najavio je program za listopad.

 

14.10. otvorenje sezone  live Cellar Doors / Mr.D
Cellar Doors dolaze iz San Francisca, ima ih troje i trenutačno su na europskoj turneji. Predvodnici su tzv. trećeg psihodeličnog kalifornijskog vala. Zvuče kao zamamna mješavina Depeche Modea i Joy Divisiona. Odnosno, što bi rekli američki kritičari, stvaraju idealan soundtrack za pljačku banke. Kad postanu veliki bitr će vam žao što ste ih propustili u Šibeniku.
Mr.D je nekada bio poznat kao Dražen Bunardžija, vokal agresivno nastrojenih Distaster i Cult of Reborn. Strastveni je ljubitelj glazbe koji u zadnje vrijeme pronalazi zadovoljstvo u istraživanju plesne elektronike. Setovi su mu vrlo šareni i lutaju od diska, italo diska i funka preko housea do tvrdog techna i raznih varijanti electro glazbe i bassa. Rezident je programa ElectroBoogie, a ponekad se zalomi i njegov maraton Back to School na kojem se prisjećamo nezaboravnih hitova alternative 90-ih.

 

15.10. Krešimir Mišak: Bernays propaganda  –  subliminalne poruke / Kike Dok
Propaganda je izvršna ruka nevidljive vlade. Moderna propaganda je dosljedni, neprestalni napor da se stvore ili oblikuju događaji koji će utjecati na odnose javnosti prema nekom pothvatu, ideji ili grupi. Ta praksa stvaranja okolnosti i stvaranja slika u umovima milijuna ljudi je vrlo uobičajena. Shvatili ste: Krešimir Mišak vraća se u Azimut!
Kike Dok je lokalni glazbenik, svi ga znate. Jedan je od utemeljitelja novog-novog vala u 90-tima. Autentični je autor mediteranskog pop-roka, a u tematskim večerima predstavljat će glazbene forme od world-etna do elektronike, od soula do punka, koristeći loopere i ostale produkcijske “igračke”,svirajući preko glazbenih sekvenci u društvu s etabliranim instrumentalistima.

 

18.10. Pub kviz – početak  3. pub kviz lige
Nakon što je ovoga ljeta postavljen novi hrvatski rekord s prijavljene čak 43 ekipe, Pub kviz ulazi u svoju četvrtu sezonu, odnosnu 3. pub kviz ligu. Provjerite zašto je kviz u Azimutu najpopularniji hrvatski pub kviz!

 

21.10. Podrugivanje – Drug Podrug
Lažno se godinama predstavljajući kao DJ, ovaj je šibenski puštač glazbe u početku mislio da će puštati svoje omiljene rock izvođače. Na kraju je ispalo da su oni omiljeni svima. Ili možda svi oni koji plešu u Azimutu na njegovu muziku samo glume da se dobro zabavljaju, kako Podrugu ne bi bilo neugodno.

 

22.10. RECepcija predstavlja Ableton Push 2: Fog Sellers / Fickio Monger / Foxy / Scheva
Kolektiv RECepcija u suradnji sa tvrtkom Sonarscope organizira predstavljanje branda Ableton i njihovog najnovijeg proizvoda Push 2. Radi se o glazbenim electro “igračkama”. Nastupaju Fog Sellers i Fickio Monger, a za after su zaduženi Foxy i Scheva. Od 18 do 22 sata bit će organizirana Ableton radionica I prezentacija.

 

28.10. ElectroBoogie by Mr.D
Pogledaj pod Mr.D.
Siene

Siene

29.10. Siene
Sačinjen uglavnom od bivših članova Vlaste Popić, grupa Seine je početkom godine izbacila singl “Kritika čistog razuma”. U srpnju su otišli u Banja Luku I pokorili je, odnosno na čuvenom Demofestu, u konkurenciji 450 bendova, osvojili su prvo mjesto.

 

Koncerti u pripremi:
Erotic Biljan & his Hereticks, Svemir, Baden Baden, Kozmodrum, Mangroove…

 

Tags:

VEZANE VIJESTI