Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
KRONIKA 112
Predsjednik HND-a Saša Leković (Foto: Tris/H. Pavić)

Predsjedniku HND-a Saši Lekoviću prepilili zavrtnje na kotaču automobila

Predsjednik HND-a Saša Leković (Foto: Tris/H. Pavić)
Predsjednik HND-a Saša Leković (Foto: Tris/H. Pavić)

Predsjednik HND-a Saša Leković (Foto: Tris/H. Pavić)

Hrvatska novinarska scena suočava se s valom ozbiljnih prijetnji.

Nakon nedavnih pisanih “upozorenja” novinarima portala Forum.hr i ravnateljici Hine Branki Valentić, na udaru se (opet) našao i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković.
Lekoviću je nepoznat netko, naime, prepilio zavrtnje na kotaču automobila. Predsjednik HND-a u vožnji je primijetio da “nešto nije u redu”.
– Danas poslije podne nasred autoputa auto mi je ‘poludio’. Počeo se tresti a potom krivudati. Uspio sam ga zaustaviti u zaustavnoj traci i shvatio da mi je prednji desni kotač iskrivljen i prednja plastična ‘maska’ izvaljena iz ležišta. Kako je auto star prva misao bila je da je to uzrok – napisao je Leković na Facebooku.
– Odšlepali su me do prvog ozbiljnog auto mehaničara koji je auto preuzeo, obećao da će ga pregledati i ustanoviti uzrok kvara što je prije moguće. Čovjek me nakon nekog vremena obavijestio kako je ustanovio da su dva zavrtnja/šarafa na desnom prednjem kotaču prepiljena do pola i da je nakon 300 kilometara vožnje to uzrokovalo pucanje. Pokupio sam zavrtnje/šarafe, tj. njihove ostatke, na mjestu nezgode i ponio ih sa sobom – nastavio je.
Leković ističe da ovo nije prvi put da se netko ‘igra’ zavrtnjima na kotačima njegova automobila. – Jednom su ih samo odšarafili napola, ali je auto bio relativno nov pa sam brzo shvatio da nešto nije u redu. Ovaj stari ionako stalno ‘drnda’ pa ne primijetim odmah promjenu – rekao je.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI