Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
POLITIKA
Do kada ćemo gledati trgovanje foteljama pod krinkom velevažnih 'pregovora' foto HINA/ Denis CERIĆ

Opet HDZ-Most maltretiranje građana? Plenković:
Možemo se igrati matematike

Do kada ćemo gledati trgovanje foteljama pod krinkom velevažnih 'pregovora' foto HINA/ Denis CERIĆ
Do kada ćemo gledati trgovanje foteljama pod krinkom velevažnih 'pregovora' foto HINA/ Denis CERIĆ

Do kada ćemo gledati trgovanje foteljama pod krinkom velevažnih ‘pregovora’ foto HINA/ Denis CERIĆ

ZAGREB, 2. listopada 2016. (Hina) – Hoće li političke skupine HDZ i Most ponovo malteretirati hrvatsku javnost beskonačnim tzv. pregovorima oko sastavljanja Vlade RH, odnosno međusobnom trgovinom ministarskim foteljama, radnim mjestima u državnim poduzećima, predsjedničkim pozicijama u Hrvatskom saboru i tome slično?

Čini se kako je to vrlo moguće: kako javlja HINA, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković  izjavio je danas poslije stanovite mise u Zagrebu kako se ‘razgovori s partnerima iz Mosta nastavljaju u ponedjeljak, te da očekuje intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna’.
Izgleda kako će ‘pregovarati’ još najmanje čitav sljedeći tjedan.
Podsjetimo kako su prijevremeni izbori održani prije 21 dan.
 –  Očekujem dogovor. Pregovorima smo pristupili u dobroj vjeri i transparentno, s Mostom kao partnerom koji ima 13 mandata i očekujem intenzivan slijed razgovora tijekom ovog tjedna.  Razgovarali smo o nizu mogućnosti, ali o tome ćemo kada završimo cijeli paket. Previše je špekulacija, ali to je prirodno u ovakvim okolnostima. Možemo se igrati matematike, ali mislim da je ovo o čemu razgovaramo razumno i upravo na onim temeljima na kojima ja smatram da buduća Vlada treba funkcionirati. A to je povjerenje i partnerstvo – rekao je HDZ-ovac Plenković.
Upitan je li točno da je HDZ Mostu ponudio pet ministarstava i mjesto potpredsjednika Vlade,  Plenković je kazao da nije.
 Na pitanje koliko je za HDZ važno mjesto predsjednika Sabora, Plenković je kazao kako je to mjesto za HDZ jako važno.
 Upitan da prokomentira je li moguć dogovor bez Mosta, manjinska Vlada ili s nekim drugim partnerima, predsjednik HDZ-a je kratko kazao: ‘U ovoj fazi razgovaramo s Mostom. I s predstavnicima nacionalnih manjina’.
A dok se oni igraju matematike, kako kaže A. Plenković, ostalih četiri milijuna žitelja Hrvatske se mogu isto poigrati matematike, pa izračunati kako će ih njihovi političke vođe bjelodano vuku za nos već gotovo čitavu godinu dana, od prošlih redovnih parlamentarnih izbora koji su održani 8. studenoga 2015. godine.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI