Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
KULTURA / UKRATKO
Natječaj za studentsko pjesništvo: Pjesmu piši, te u mail ju ti prepiši

Natječaj za studentsko pjesništvo:
Pjesmu piši, te u mail ju ti prepiši

desaduMlade pjesnikinje i pjesnici, studenti stihoklepci… evo prilike za postati slavnim liričarom. Sve što treba učiniti je prepisati svoje pjesme iz bilježnica ili računalnih datoteka u poruku elektronske pošte, a koju onda treba poslati do ponoći 7. studenog na e-mail adresu desadu@adu.hr. Zašto?

DeSADU (»Dramska sekcija« Akademije dramske umjetnosti) osnovana je 2009. godine s ciljem da se poboljša suradnja odsjeka izvan nastave, s namjerom da potiče javna čitanja tekstova studenata dramaturgije i njihovu afirmaciju. Ove se godine održava po osmi put u razdoblju od 7. do 11. prosinca 2016. godine, a po prvi put u sklopu festivalskog popratnog programa DeSADU otvara platformu za promociju mladih pjesnikinja i pjesnika.
– Na natječaj se mogu prijaviti studenti svih studija Akademije dramske umjetnosti, ali i studenti drugih fakulteta, originalnim, objavljenim ili neobjavljenim pjesmama (maksimalno tri po autoru/ici) na temu ljudskih prava. Pjesme i osnovni podaci o autoru/ici (ime i prezime, studij i godina studija, kontakt podaci) mogu se poslati najkasnije do ponoći 7. studenog na e-mail adresu desadu@adu.hr – vele na ADU.
Pjesmu piši, te u mail ju ti prepiši, reklo bi se u rimi. Ako nekome treba više informacija neka se raspita pitanjima upućenima na desadu@adu.hr ili na broj telefona +385 91 5589 117, ili pak neka posjeti www.facebook.com/desadu.

 

Inače, izuzev pjesama koje mogu slati i studenti glume i filmske montaže jednako kao i budući veterinari, povjesničari, etnolozi, arhitekti, filozofi i zubari, tu je i natječaj namijenjen samo studentima dramaturgije na ADU, pa se sljedeća informacija odnosi samo na njih.
– Natječaj za slanje tekstova otvoren je do 7. studenoga, a sudjelovati mogu isključivo studenti Akademije dramske umjetnosti, Odsjeka dramaturgije. Prijavljuju se gotovi tekstovi pisani na hrvatskome jeziku, isključivo u word formatu. Uz tekst obavezno treba priložiti sinopsis (do 100 riječi), kratku biografiju (do 100 riječi) i osnovne podatke studenta (ime i prezime, godina studija, kontakt podaci). Tekstove treba poslati najkasnije do ponoći 7. studenog na e-mail adresu desadu@adu.hr. – poručuju iz ADU.

desadu1

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI