Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
POLITIKA / UKRATKO
MODES: Mnogi su se zapitali što je to, ali mi želimo biti prototip moderne hrvatske desnice…

MODES:
Mnogi su se zapitali što je to, ali mi želimo biti prototip moderne hrvatske desnice…

modesOsnovana je još jedna politička stranka – MODES (skraćenica od Moderne demokratske snage), a onda i podružnice iste po jedinicama lokalne samouprave. MODES želi biti prototip moderne hrvatske desnice, kako kažu. Imenovani su i MODES-ovi koordinatori za Šibensko-kninsku županiju i Grad Šibenik: Frane Škubonja i Mark Doodney.

– Dana 16. srpnja 2016. godine, osnovana je Moderna demokratska snaga – MODES. Slijedom trenda širenja MODES-a (Moderne demokratske snage) u svim županijama te gradovima i općinama u RH, pa tako i u Županiji Šibensko-kninskoj te u Gradu Šibeniku također su imenovani koordinatori zaduženi za ustroj iste. U Županiji Šibensko-kninskoj za koordinatora imenovan je Frane Škubonja, predsjednik vijeća gradske četvrti Ražine Donje, dok je za Grad Šibenik koordinatorom imenovan Mark Doodney vijećnik u vijeću gradske četvrti Mandalina. Nadalje, mjesni koordinatori zaduženi za ustroj MODES-a u svojim gradskim četvrtima su Šime Kraljević koordinator za gradsku četvrt Mandalinu i zamjenik predsjednika vijeća iste, te Danijel Medo koordinator za gradsku četvrt Ražine Donje i vijećnik u istoj – obavještava nas Frane Škubonja.
– Mnogi su se zapitali što je to, ali mi želimo biti prototip moderne hrvatske desnice. Mi se ne odmičemo od svjetonazora dr. Ante Starčevića, dapače, mislimo da jer on isprostituiran u dnevno-političke svrhe od strane brojnih stranaka. Mi želimo njegov nauk prezentirati u drugom smjeru i drugom svjetlu, a bio je moderan u svoje vrijeme, bio je vizionar i uvidio je potrebu za socijalnom jednakosti i dijalogom u svojoj državi i zapravo je jedan od temelja hrvatske države. Mi nismo još jedna pravaška stranka, mi smo Moderna demokratska snaga – vele u MODES-u.
A koji je cilj MODES-a, izuzev želje da budu prototip moderne hrvatske desnice?
Koordinator Frane Škubonja (foto Facebook)

Koordinator Frane Škubonja (foto Facebook)

– Glavni principi djelovanja za ostvarenje ciljeva su odgovornost, znanje i rad. Postizanje pozitivnih demografskih trendova, osiguravanje zdravstvene zaštite dostupne svima i stabilni mirovinski sustav, podizanje kvalitete i standarda obrazovanja i znanosti te vraćanje dostojanstva učiteljima i profesorima, stabilna porezna politika i porezno rasterećenje te smanjenje administracije u svrhu stvaranja pozitivne poduzetničke klime, smanjenje siromaštva, ravnomjerni regionalni razvoj uz ciljane intervencije države, opća štednja i odgovornost u planiranju i izvršavanju državnog proračuna i troškova javne uprave, programski su ciljevi Moderne demokratske snage – kažu.
U MODES-u su, čini se, detektirali problem odlaska građana RH u druge zemje, jer u domovini nisu u stanju ostvariti egzistenciju.
–  Na tragu navedenoga, kako bi zaustavili daljnji egzodus mladih, jednu kolektivnu depresiju koja je posljednjih godina više nego vidljiva i krizu morala u svim segmentima društva pozivamo sve mlade ali i one u zrelijoj životnoj dobi kojima je dosta da se politika bavi njima te koji se žele početi baviti politikom na uključenje u rad Moderne demokratske snage, što su ujedno i naši osobni razlozi pristupa istoj – upućuju poziv MODES-ovi koordinatori Frane Škubonja i Mark Doodney.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI