Neovisni novinarski portal
28.1.2021.
UKRATKO
Izvršni odbor HND-a u Hini: Nije bilo cenzure

Izvršni odbor HND-a u Hini:
Nije bilo cenzure

Zagreb, 23.8.2010 - Zgrada HINE. foto FaH/ Dario GRZELJ/ ua

Foto FaH/ Dario GRZELJ

Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva (HND) u Hini odbacio je u četvrtak optužbe o cenzuri u Hini u slučaju, kako kažu, neovlaštenog uzimanja i distribucije radne verzije teksta o dugu tvrtke supruge bivšeg ministra rada Miranda Mrsića, ističući da u tom slučaju nije bilo nikakve cenzure, već se radilo o uobičajenom postupku pisanja i objave Hininih vijesti.

” Ogranak HND-a u Hini nije u zadnjih nekoliko godina dobio nikakve pritužbe za cenzuru u Hini, a da ih je dobio ozbiljno bi pristupio njihovu rješavanju. U slučaju vezanom uz neovlaštenu objavu nedovršenog teksta o dugu bivše tvrtke supruge SDP-ova Miranda Mrsića prema HZZO-u, pokušaj cenzure nije prijavila ni autorica teksta niti bilo tko drugi od novinara i urednika u Hini.
Kao što su svi novinari i urednici u Hini mogli vidjeti, taj tekst je stajao na desku uz oznaku “čekati” što, kako svi novinari i urednici Hine znaju, znači da se radi tek o radnoj verziji teksta koju još treba doraditi prije nego je tekst spreman za objavu. Također, to nije ni prvi niti zadnji put da neki tekst stoji na desku sve dok ne bude pripremljen za emitiranje, i to također znaju svi u redakciji.
Stoga IO HND-a Hine smatra da u slučaju spornog teksta nije bilo nikakve cenzure, već se radi o uobičajenom postupku u procesu pisanja i objave Hininih vijesti”, stoji u priopćenju Izvršnog odbora HND-a u Hini.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI