Neovisni novinarski portal
27.1.2021.
POLITIKA
Davor Bernardić (Foto: Tris/H. Pavić)

Izbori u SDP-u:
Ivan Klarin prijavio Davora Bernardića za ‘napuhavanje’ potpisa podrške

Davor Bernardić (Foto: Tris/H. Pavić)
Davor Bernardić (Foto: Tris/H. Pavić)

Davor Bernardić (Foto: Tris/H. Pavić)

SDP 19. studenog bira novog predsjednika.  Danas je zadnji rok za predaju potpisa podrške za kandidaturu za mjesto koje je Zoran Milanović, nakon lošeg izbornog rezultata, ostavio upražnjeno. Unutarstranačke izbore već potresa skandal – Ivan Klarin prijavio je pristalice Davora Bernardića za krivotvorenje potpisa podrške.

– Danas sam Središnjoj izbornoj komisiji SDP-a podnio prigovor na vjerodostojnost potpisa koje je predao jedan od kandidata za predsjednika SDP-aa, Davor Bernardić. To sam učinio jer su me prethodnih dana zvali članovi stranke iz Dalmacije, kao i oni i iz Zagreba,  koji su mi se požalili na nepravilnosti. Naime, njih su telefonskim putem kontaktirali ljudi iz Bernardićeva stožera i pitali ih imaju li što protiv da se njihov potpis nađe na listi podrške tom kandidatu. Dakle, jedan kandidat nije išao među članove skupljati potpise za kandidaturu nego je članstvo kontaktirano samo telefonom i njihovi podaci su unošeni bez njihova pravovaljanog potpisa – rekao nam je saborski zastupnik i predsjednik šibensko-kninske županijske organizacije SDP-a Ivan Klarin.

– Jučer kad je izašla ta brojka od 10.500 potpisa, zaključio sam o čemu se radi. Smatram da je ta brojka nerealna, prenapuhana i zatražio sam da izborna komisija provjeri o čemu se radi. Ne možemo dozvoliti da se u našoj stranci događaju stvari na koje upozoramo kad se događaju negdje drugdje.   SDP je u osjetljivom tranzicijskom razdoblju. Svi članovi, a posebno oni koji su istaknuli svoju kandidaturu, trebali bi barem sada zatomiti svoje partikularne interese i potruditi se razmišljati o budućnosti cijele stranke, socijaldemokracije i općenito ljevice u Hrvatskoj – rekao je Klarin.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI