Neovisni novinarski portal
17.1.2021.
KULTURA / UKRATKO
Hrvatske redateljice na 14. Tofifestu: međunarodna premijera Trampolina i fokus na hrvatski film

Hrvatske redateljice na 14. Tofifestu:
međunarodna premijera Trampolina i fokus na hrvatski film

trampolin

Iz filma Trampolin/Foto:HAVC

Na 14. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Tofifest, koji će se od 15. do 23. listopada održati u poljskom gradu Toruńu, bit će prikazana tri filma hrvatskih redateljica. Riječ je dugometražnim igranim filmovima Trampolin Katarine Zrinke Matijević, kojem će ovo biti međunarodna premijera, Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić i nagrađivanoj kratkometražnoj Belladonni u režiji Dubravke Turić. Svi navedeni filmovi prikazuju se u natjecateljskim sekcijama festivala. Također, Tofifest ove godine donosi i fokus na recentnu hrvatsku kinematografiju, u sklopu čega prikazuje pet domaćih naslova.

Trampolin je uvršten u natjecateljski program ‘On Air’, koji prikazuje najbolje dugometražne debitantske filmove mladih redatelja. Uz međunarodnu premijeru Trampolina u režiji Katarine Zrinke Matijević, za koji je glumica Tena Nemet Brankov primila Zlatnu arenu za najbolju sporednu žensku ulogu na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, u istom se programu prikazuje i Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić – film nedavno ovjenčan Nagradom FEDEORA-e za najbolji europski film (Best European Film Award) u programu Dani autora venecijanske Mostre.
Višestruko nagrađivana Belladonna Dubravke Turić uvrštena je u natjecateljski program kratkometražnih filmova, u sklopu kojeg se prikazuje 30 naslova iz 23 zemlje svijeta.
Uz navedene filmove, 14. izdanje Tofifesta donosi i fokus na recentnu hrvatsku kinematografiju pa će se tako u programu pod nazivom Novi hrvatski film (New Croatian Cinema) prikazati pet dugometražnih igranih filmova: Zvizdan Dalibora Matanića, Život je truba Antonia Nuića, S one strane Zrinka Ogreste, Takva su pravila Ognjena Sviličića i Vis-À-Vis redatelja Nevia Marasovića. 
Svi filmovi koji se prikazuju na ovogodišnjem filmskom festivalu u poljskom gradu Toruńu podržani su od strane Hrvatskog audiovizualnog centra.
Sve detalje o programu New Croatian Cinema potražite ovdje, a više o samom Tofifestu na ovoj poveznici
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI