Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
KULTURA
Dr. sc. Zlatko Hasanbegović (Foto HDZ)

HAVC tužbom traži da se upravni nadzor proglasi ništetnim

Dr. sc. Zlatko Hasanbegović (Foto HDZ)
Dr. sc. Zlatko Hasanbegović (Foto HDZ) Dr. sc. Zlatko Hasanbegović (Foto HDZ)

Dr. sc. Zlatko Hasanbegović (Foto HDZ)

„Hrvatski audiovizualni centar izražava žaljenje što je tehnički ministar kulture u Vladi Republike Hrvatske na odlasku u svojim zadnjim minutama obavljanja službe odlučio prezentirati javnosti dio pomno izabrane dokumentacije iz provedenog upravnog nadzora nad javnom ustanovom HAVC“, stoji u priopćenju HAVC-a nakon što je Zlatko Hasanbegović zadnjeg dana svog mandata na internetskoj stranici ministarstva objavio dokumente iz upravnog nadzora u Hrvatskom audiovizualnom centru.
„To je učinio na službenim stranicama Ministarstva kulture, koje su vlasništvo Republike Hrvatske, a ne privatni medijski prostor za objave sebi prihvatljivog sadržaja“, nastavlja se u priopćenju. „Radi omogućavanja nesmetanog daljnjeg rada HAVC je poduzeo i poduzima pravne korake, kako bi se nastala šteta sanirala, a počinitelji kaznili. U tom smislu, a imajući u vidu da je u ovom slučaju pojedinačni privatni interes prevagnuo nad zaštitom nacionalnog, a koplja se lome nad nedužnima, HAVC je na svojim internetskim stranicima učinio dostupnim sadržaj tužbe radi oglašavanja ništetnim cjelokupnog provedenog upravnog nadzora, pokrenutog protiv matičnog ministarstva, a koji postupak je u tijeku”.
HAVC smatra da u upravnom nadzoru nisu utvrđene sve činjenice i okolnosti te da nisu ispunjene pretpostavke za završetak postupka upravnog nadzora.
Izvješća o upravnim nadzorima u HAVC-u, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, objavljena su na internetskim stranicama Ministarstva kulture. Hasanbegović je kazao da je riječ o javno dostupnim dokumentima koji su objavljeni posljednjeg dana njegova mandata jer je ocijenio kako je to u interesu javnosti.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI