Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
UKRATKO
Za 6 mjeseci nova plaža na Brodarici

Za 6 mjeseci nova plaža na Brodarici

 

 

rezaliste-9

Ugovor o izvođenju radova na uređenju plaže Rezalište na Brodarici potpisali su danas gradonačelnik Šibenika Željko Burić i predstavnik izvođača radova, šibenske tvrtke Inovator, Domagoj Nikolac. Nova plaža će biti gotova do početka turističke sezone i označit će inicijalnu točku povezivanja cijelog gradskog obalnog područja.

Početak uređenja plaže na Brodarici ne znači samo daljnji razvoj Brodarice nego i turističku valorizaciju grada Šibenika.
– Plaža na Brodarici je i inicijana točka jednog velikog projekta koji za konačni cilj ima jedinstveni plažni pojas koji će ići od Srime pa sve do Grebaštice – kazao je Burić najavljujući kako će nakon plaže uslijediti i uređenje cijele obale kroz Brodaricu, u sklopu projekta daljnjeg nastavka gradnje istočnog kraka kolektora, te realizacija projekta Podsolarsko kojim će doći do povezivanja Brodarice sa Solarisom i Zablaćem.
– Grad Šibenik će ponuditi jedinstveni plažni projekt u Hrvatskoj kojim će cijeli obalni pojas administrativne zone grada postati jedinstveno plažno područje – istaknuo je Burić.

rezaliste-ugovor

Nova plaža na Brodarici, dodao je Burić, zajedno sa projektom izgradnje sportsko-rekreacijskog centra u Ražinama valorizirati će i taj dio grada koji će dobiti turistički značaj.
Radovi na uređenju plaže Rezalište, u vrijednosti gotovo 11 milijuna kuna, počinju već u ponedjeljak, najavio je Domagoj Nikolac iz tvrtke Inovator.
– Radovi obuhvaćaju uređenje parkirališta, izgradnju ugostiteljskih objekata, javnog WC-a, tuševa, pontona, uređenje plaže i zelenog pojasa te se rješava i infrastruktura odnosno javna rasvjeta, kanalizacija i oborinska odvodnja – kazao je Nikolac dodajući kako će radovi biti završeni u roku od 6 mjeseci kako je i propisano ugovorom.
Planirani zahvat sastoji se od uređenja 500 metara obalnog područja, a sama plaža je tematski podijeljena na nekoliko zona, od onih mirnijih namijenjenih obiteljima s djecom, do onih sa sportskim, rekreativnim i zabavnim sadržajima. Među sadržajima su i natkriveno dječje igralište te igralište za košarku i odbojku. Kako će izgledati plaža na Brodarici pogledajte u FOTOGALERIJI:
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI