Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
POLITIKA
Protiv uhljebljivanja, prevara i lažnih obećanja: Pametno, a ne s HDZ-om ili SDP-om

Protiv uhljebljivanja, prevara i lažnih obećanja:
Pametno, a ne s HDZ-om ili SDP-om

 

'Pametno' u Šibeniku (Foto: tris/H. Pavić)

‘Pametno’ u Šibeniku (Foto: tris/H. Pavić)

U predizbornoj kampanji na Trgu kralja Držislava u Šibeniku s građanima su se družili i predstavnici stranke ‘Pametno’.

Predsjednica stranke Marijana Puljak i prva na listi za 9. izbornu jedinicu Natalija Rajčić ispred kazališta predstavljali su svoj program i listu.

– Sve više nam se ljudi javlja, upisuju se u stranku ili nam daju podršku, jer nas građani liberalne građanske Hrvatske prepoznaju zaista kao jedini izbor – rekla je Puljak.

– Dosta je bilo uhljebljivanja, prevara i lažnih obećanja. Nama 25 godina obećavaju brda i doline, a dobili smo rub provalije. Dosta je da napravimo jedan mali koračić i past ćemo u nju. Zaokrenimo Hrvatsku svi zajedno. Izađite 11. rijna na izbpore. Ima šanse, mogu se stvari promjeniti, ali i vi u tim promjenama morate sudjelovati. Nemojte se 12 rujna probuditi i žaliti zbog onoga što ste napravili, nemojte se buniti i tražiti opravdanja, 11. rujna je prilika da kažete što mislite o ovim elitama i ovim parazitima koji su lagali posljednih 25 godina – poručila je Puljak.

Pametno se zalaže za modernu, tolerantru, otvorenu, građansku državu, koja poštuje sve svoje građane, manjine, vjerske, nacionalne, seksualne i ostale, poštuje pravo žene na izbor, inzistira na odvojenosti crkve od države, zna da su temelji ove države nastali na antifašizmu i Domovinskom ratu… – Po tome svemu i po onome što su pokazali posljednih sedam-osam mjeseci dok su bili na valsti, ne vidimo se u suradnji ni s HDZ-om ni s Mostom, jer njihova je vizija Hrvatske je totalno drugačija od naše vizije. A ne vidimo se u suranji ni s ovom drugom, Narodnom koalicijom, koja koketira i dodvorava se desnici, a upravljala je na isti način kao i HDZ, kroz uljebljivanje, korupciju i klijentelizam, sve dok ne vidimo s njihove strane ljude koji su verodostojni, koji nisu sudjelovali u korupciji i klijnetelizmu – rekla je Puljak.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI