Neovisni novinarski portal
16.6.2021.
POLITIKA
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović mobitelom snimila glasački listić!?

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović mobitelom snimila glasački listić!?

kgk-mobPredsjednica Republike, Kolinda Grabar Kitarović, na biračkom mjestu u Bauerovoj ulici u Zagrebu, gdje je glasala, snimila je mobitelom svoj glasački listić.  Građansku dužnost je obavila, ali protivno izbornim pravilima ponašanja i neprimjerenim, pa i arogantnim činom, ugrozila izborni postupak.  Što obični građani ne smiju, naša predsjednica hladno i neodgovorno čini!

Došla je na biračko mjesto u pratnji supruga Jakova, i nakon glasanja mobitelom fotografirala svoj glasački listić. Valjda čak i šefica države mora vođi Partije ( HDZ-a) prezentirati dokaz lojalnosti. Što drugo?! Ili od Plenkovića namjerava, uz predočeni glasački listić, zahtijevati kakve ustupke ?
Sasvim suprotno izbornim pravilima i upozorenju Državnog izbornog povjerenstva koje je jučer podsjetilo građane da na biračkom mjestu ne koriste mobilne telefone, a pogotovo da ne fotografiraju glasački listić, Kolinda Grabar Kitarović je upravo to učinila, što su kamere N1 televizije uredno zabilježile.
Oglasio se i GONG konstatacijom da „kršenjem propisa Predsjednica RH ozbiljno ugrožava integritet izbornog procesa i takvo ponašanje ne bi smjelo postati primjer drugima“. GONG također ističe kako se takvi dokazi obično koriste kao podloga za kupovinu glasova.
Koliko su naši politički prvotimci iskreni i ozbiljni u svojim porukama građanima najbolje govori izjava Kolinde Grabar Kitarović nakon glasanja i izbornog prekršaja, kada je birače pozvala da budu ozbiljni, što se očigledno na nju ne odnosi.
– Danas moramo biti ozbiljni i ne možemo se poslije buniti ako ishod ne bude onakav kakav bismo željeli- izjavila je pozivajući birače da izađu na izbore jer danas je dan kada oni odlučuju o hrvatskoj budućnosti. Kakva nam budućnost može biti u državi gdje ni njezina predsjednica ne poštuje elementarna pravila izbornog postupka i „mrtvo hladno“ na biračkom mjestu, unatoč jasnog upozorenja DIP-a, mobitelom snima svoj glasački listić? Takvo što ne bi ni izborni debitant učinio…

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI