Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
UKRATKO
Krka iznad Roškog slapa (foto NP Krka)

NP Krka:
Program predavanja i edukativnih radionica za škole i vrtiće

Krka iznad Roškog slapa (foto NP Krka)
Kako nabaviti sapun bez da se ode u šoping-centar? (foto facebook NP Krka)

Radionica u NP Krka (foto facebook NP Krka)

Javna ustanova „Nacionalni park Krka” uoči početka nove školske godine uputila je poziv na suradnju ravnateljicama i ravnateljima svih vrtića, osnovnih i srednjih škola u Šibensko-kninskoj županiji s Programom predavanja i edukativnih radionica u školskoj godini 2016./2017.

JU „Nacionalni park Krka“ je za novu školsku godinu pripremila brojna predavanja, ekološke i edukativne radionice, terensku nastavu i sportske aktivnosti. Programi u kojima sudjeluju djelatnici NP „Krka“ prilagođeni su djeci različitog uzrasta i namijenjeni širenju znanja o zaštiti prirode i okoliša te kulturnopovijesne baštine, ističu iz Parka.
Radionice za vrtiće su: Mini čuvari prirode, 3R (Reduce, Reuse, Recycle) i Šišmiši.
Radionice i terenska nastava za niže razrede osnovne škole: Mali čuvari prirode, 3R (Reduce, Reuse, Recycle), Šišmiši i Mala škola arheologije.
Predavanja i terenska nastava za više razrede osnovne škole: Rimljani u našim krajevima, Životinjski svijet u NP „Krka“, Voda, GIS – geoinformacijski sustav, Voda koja gradi slapove i Upravljanje nacionalnim parkovima.
Predavanja i terenska nastava za srednje škole: Rimljani u našim krajevima, Životinjski svijet u NP „Krka“, Voda koja gradi slapove, GIS – geoinformacijski sustav, Prihvat i prijevoz posjetitelja u NP „Krka“ i Strateško upravljanje nacionalnim parkom.
Predavanja i edukativne radionice održavaju se na Skradinskom buku (škola u prirodi), Ispostavi JU „NP Krka“ u Skradinu (multimedijalni centar), Roškome slapu (škola u prirodi), Ispostavi JU „NP Krka“ u Drnišu (multimedijalni centar), arheološkom nalazištu Burnum (škola u prirodi), Eko kampusu Puljane (arheološka zbirka i škola u prirodi), poučno-pješačkoj stazi Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, Oziđanoj pećini (škola u prirodi), školama i vrtićima (po dogovoru).
Prigodnim aktivnostima s djecom i mladima na području Parka obilježavaju se i važni datumi, poput rođendana NP „Krka“, Svjetskog dana voda, Svjetskog dana planeta Zemlje, Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Svjetskog dana zaštite okoliša, Noći šišmiša i sl.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI