Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
KULTURA
Milenijska fotografija za milenij minus 50 godina Šibenika

Milenijska fotografija za milenij minus 50 godina Šibenika

Aparat Šime Strikomana priključio se proslavi 950 godina Šibenika još jednom milenijskom fotografijom.

milenijska-16

(Foto: Fotoaparat Jozice Krnić u rukama Igora Bralića)

Proslava 950 godina prvog spomena Šibenika približava se špici. Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, premijere svečane pjesme, dodjela nagrada, Šibenskog triptiha (možete ga razgledati u galeriji Krševan još danas), razvoda Brada i Angeline, znanstvenog skupa, izložbi, koncerata i grafita, danas je Šime Strikoman okinuo svoju 531. milenijsku fotografiju. Novi vrhunac proslave očekuje se večeras na izvođenju opere “Nikola Šubić Zrinjski” i sutra na koncertu Miše Kovača.
Šime Strikoman osmislio je da stotinu šibenske vrtićke i školske djece na Poljani formira oblik šibenske kape s brojem 950 usred svega. Relativno je uspjelo, malo i nije, procijenite sami.
– Oni su toliko mladi da će sudjelovati i u 1000. obljetnici grada Šibenika – rekao je dogradonačelnik Nikica Pendžer. Istina, a ovu će milenijsku fotografiju pamtiti po dva sata nesnosne vrućine na kojoj su morali pozirati. Što im, vjerujemo, nije umanjilo sreću opravdanog izostanka iz škole.
Tijekom jutra, zahvaljujući milenijskom Strikomanu mogli smo na trenutak vidjeti Poljanu kakva je nekad bila. Evo fotke:
poljana-1

(Foto: Jozica Krnić)

Ostatak fotogalerije Jozice Krnić:
Tags: ,

VEZANE VIJESTI