Neovisni novinarski portal
16.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Marko Ramljak (Foto: Regina Koštan)

Marko Ramljak nastupa na tvrđavi sv. Mihovila

Marko Ramljak (Foto: Regina Koštan)

Koncert je najavljen za 16. rujan u 21.30 sati.

Marko Ramljak (Foto: Regina Koštan)

Marko Ramljak (Foto: Regina Koštan)

U sklopu umjetničkog programa šibenske tvrđave sv. Mihovila “Strana B” najavljuje se zaključni koncert sezone. U petak, 16. rujna u 21.30 sati, na pozornicu podno tribina stiže violinist Marko Ramljak uz pratnju Branimira Gazdika na bubnjevima, Luke Veselinovića na bas gitari, Maaseja Kovačevića na klavijaturama, Hrvoja Rupčića na udaraljkama i Lenarta Krečiča na saksofonu. U istoj je postavi Ramljak nastupio i oduševio na lanjskom OFF jazz&blues festivalu u Šibeniku.

Violinist Marko Ramljak je surađivao s mnogim poznatim sastavima (Jazz Ex Tempore Orchestra, Balkan Superselection, Balkan Horses Band II, Kreesan, Hot Club Zagreb) te sa mnogim poznatim svjetskim glazbenicima kao što su Sean Cannon (The Dubliners), Vlatko Stefanovski, Ramesh Shotham, Mate Matišić, Goran Bojčevski, Elvis Stanić, Matija Dedić, Manu Katche. Dobitnik je četiri nagrade “Status” hrvatske glazbene unije za najistaknutijeg instrumentalistu.

Snimio je tri instrumentalna solo albuma gdje se iskazao kao violinist autentičnog pristupa, ali i kao skladatelj originalne glazbe. Na posljednjem albumu “Mindset” gostuju Vlatko Stefanovski i Elvis Stanić.

Program Strane B u potpunosti je besplatan za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava. Godišnja individualna članarina iznos 50 kn, a učlaniti se može u City Pointu šibenskih tvrđava (recepcija Raspršenog Hotela, Don Krste Stošića 1, na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone te online u sustavu Croatia Ticketsa). Koncertu se može prisustvovati i uz važeću dnevnu ulaznicu.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI