Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
POLITIKA
Krešo Beljak, HSS, u Mariji Bistrici: Dajemo im  sto dana, a onda ćemo biti opozicija kakva u Hrvatskoj još nije viđena

Krešo Beljak, HSS, u Mariji Bistrici:
Dajemo im sto dana, a onda ćemo biti opozicija kakva u Hrvatskoj još nije viđena

Uoči tradicionalnog hodočašća u Mariji Bistrici, predsjednik HSS-a Krešo Beljak sasvim jasno jasno odredio prema pozivu šefa HDZ-a Andreja Plenkovića na suradnju. – Dat ćemo im sto dana grace perioda jer je to uzus u zapadnim demokracijama, a nakon toga bit ćemo opozicija kakvu Hrvatska u proteklih 25 godina nije vidjela - izjavio je Beljak na konferenciji za novinare na kojoj se pojavio okružen svojim kolegama saborskim zastupnicima, ukupno ih je pet, i viđenijim članovima HSS-a.

Krešo Beljak (Foto HSS) (1)Uoči tradicionalnog hodočašća u Mariji Bistrici, predsjednik HSS-a Krešo Beljak sasvim jasno jasno odredio prema pozivu šefa HDZ-a Andreja Plenkovića na suradnju. – Dat ćemo im sto dana grace perioda jer je to uzus u zapadnim demokracijama, a nakon toga bit ćemo opozicija kakvu Hrvatska u proteklih 25 godina nije vidjela – izjavio je Beljak na konferenciji za novinare na kojoj se pojavio okružen svojim kolegama saborskim zastupnicima,  ukupno ih je pet, i viđenijim članovima HSS-a.

Jučer je, naime, u Intervju tjedna na Hrvatskom radiju, lider HDZ-a i izgledni mandatar nove Vlade, Andrej Plenković, izjavio kako je njima najvažniji partner HSS, jer je to njihov prirodni saveznik,“ jedina rođakinja u političkom smislu, a svi ostali su partneri“, kako je rekao, te ocijenio da bi vjerojatno i većina članova HSS-a radije sudjelovala u izvršnoj vlasti nego to sve promatrala iz oporbene optike. No, čini se da je Beljak neumoljiv. Potvrdio je spremnost na razgovor, najavio da će HSS biti konstruktivna oporba, ali o ulasku u koaliciju s HDZ-om i Mostom, izgleda, zasad nema ni govora.
Na konferenciji za novinare u Mariji Bistrici objavio je i kako je ranija suspenzija, kojom je bilo obuhvaćeno stotinjak nediscipliniranih članova stranke koji su na izborima sabotirali Narodnu koaliciju iako je HSS bio njezin dio, reducirana na 30-40 „nepoćudnih“. Za sedamdesetak članova stegovna mjera više nije na snazi jer su se sami korigirali,  rekao je Beljak, javili su se u stranku i pojasnili nelogičnost izbornih rezultata u njihovim sredinama, koji se ne podudara niti s brojem članova HSS-a u tim mjestima.
Za Marijanu Petir, HSS-ovu eurozastupnicu i jednu od najistaknutijih članica stranke, „popust“ ne važi, po svoj prilici stoga što je, unatoč izrečenoj mjeri i dalje nastavila javno prozivati Krešu Beljaka i novo , legitimno vodstvo stranke, pozivajući ga na ostavku i izražavajući s njim apsolutno neslaganje u pogledu koaliranja s SDP-om i ljevicom, jer Petir drži da je HDZ njihov prirodni partner.

.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI