Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
UKRATKO
Keshet International postao ekskluzivni distributer hrvatske TV serije Novine

Keshet International postao ekskluzivni distributer hrvatske TV serije Novine

novine1

Iz TV serije Novine/Foto:HAVC

Keshet International, izraelska medijska kompanija koja distribuira televizijski program i u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji, otkupila je globalna distribucijska prava na seriju Novine u režiji Dalibora Matanića i produkciji Drugog plana. Serija u 12 nastavaka bit će predstavljena potencijalnim kupcima na najvećem televizijskom sajmu MIPCOM, koji se od 17. do 20. listopada održava u Cannesu.

Prve dvije epizode Novina su tijekom ljeta prikazane na filmskim festivalima u Puli i Sarajevu, a predstavnici Keshet Internationala vidjeli su ih na New Europe Marketu u Dubrovniku.
“Bili smo iznimno impresionirani kvalitetom produkcije. Sve od priče do režije i glumačkih ostvarenja čini se vrlo aktualno i univerzalno. S obzirom na trenutne mogućnosti koje postoje u svijetu kad su u pitanju serije koje ne dolaze s engleskog govornog područja, i naša iskustva s njima, sigurni smo da će Novine pronaći publiku izvan Hrvatske”, kazao je Sebastian Burkhardt iz Keshet Internationala.
“Kroz suradnju s Keshet Internationalom pronašli smo zajednički umjetnički jezik. Način na koji producira i percipira televizijske sadržaje točno je ono što smo mi pokušali prenijeti i primijeniti na svoj rad”, rekao je producent Nebojša Taraba, koji je zajedno s Miodragom Silom producirao seriju za Hrvatsku radioteleviziju. Emitiranje na Prvom programu HTV-a planirano je u jesenskoj shemi.
novine2

Iz TV serije Novine/Foto:HAVC

 

Radnja Novina smještena je u imaginarni, lučki, post-tranzicijski grad kojeg ‘glumi’ Rijeka. Serija je snimljena prema scenariju novinara i urednika Ivice Đikića, a govori o utjecaju kapitala i politike na medijsku scenu. Uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Aleksandar Cvjetković, Zijad Gračić, Olga Pakalović, Goran Marković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Tihana Lazović, Mijo Jurišić, Dajana Čuljak, Alen Liverić, Anja Matković, Dragan Despot te brojni drugi. Direktor fotografije je Danko Vučinović, montažu potpisuje Tomislav Pavlic, a glazbu Jura Ferina i  Pavao Miholjević.
Keshet International globalni je producent i distributer televizijskih sadržaja, među kojima se ističu serije Prisoners of War u režiji Gideona Raffa (izraelska serija po kojoj je nastala uspješna Showtimeova serija Domovina), Iskopina (Dig) istog autora koja je dijelom snimana i u Hrvatskoj, False Flag za koju je prava kupio Fox International i koja će se emitirati u 127 zemalja itd.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI