Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Josipi Rimac kazna od 4 tisuće kuna jer nije predala imovinsku karticu

Josipi Rimac kazna od 4 tisuće kuna jer nije predala imovinsku karticu

Josipa Rimac (Foto H. Pavić) (2)

Josipa Rimac (Foto H. Pavić)

 Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici donijelo odluku o sankcioniranju Josipe Rimac jer u zakonskom roku nije predala imovinsku karticu.

“Konstatirali smo da podaci objavljeni na stranicama grada Knina i Sabora da je dužnosnica u rujnu prestala biti gradonačelnica i da je izabrana u osmi saziv Sabora gdje je stupila 28. prosinca 2015. 30 dana nakon prestanka obnašanja dužnosti i 30 po početku dužnosti potrebno je predati izvješće o imovinjskom stanju, što dužnosnica nije učinila. 16. studenog u Povjerenstvo je došao izvještaj koji se nikako ne može smatrati valjanim. Riječ je o “print screenu” koji nikako nije mogao biti javno objavljen. Poslali smo joj zahtjev da ponovno pošalje, no na njega nije reagirala sve do siječnja 2016. Možemo zaključiti da dužnosnica nije postupila po zakonu”, kazala je članica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa te predložila kazno od 4.000 kuna.
Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković kazala je kako je u slučaju Rimac “s obzirom na navedeno i s praksom Povjerenstva sankcija niža nego što je potrebno istaknuti”.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI