Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
GOSPODARSTVO / UKRATKO
Iz županijskog proračuna još 91 tisuća kuna subvencija poduzetnicima

Iz županijskog proračuna još 91 tisuća kuna subvencija poduzetnicima

subvencije-2

Šibensko-kninska županija dodijelila je novih 27 subvencija iz Programa poticanja gospodarstva i gospodarskih aktivnosti u 2016 godini. Korisnici kojima su odobrena sredstva potpisali su danas, sa županom Goranom Paukom, ugovore o subvencioniranju troškova registracije, stručnog osposobljavanja ili ulaganja u marketinške aktivnosti.

Korisnici subvencija su vlasnici obrta, društava s ograničenom odgovornošću do 250 zaposlenih i proizvodno uslužne zadruge koji su registrirani i djeluju na području Šibensko-kninske županije, a ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora je 90.900,00 kuna.
Iznosi pojedinih subvencija kreću se od 2 300 do 4 500 kuna, a većina će ih biti utrošena na marketinške aktivnosti.
Zahtjev za subvenciju podnijela je i Natalija Buneta Klarić vlasnica trgovine Zlatno zrno iz Šibenika.
– To je prva trgovina domaćih ekoloških proizvoda u rinfuzi u Šibeniku. Ideja je bila pokrenuti takav jedan dućan koji u Šibeniku nikada nije postojao i da se prije svega povežemo sa domaćim i malim proizvođačima tako da se njima pomogne te da naši ljudi mogu doći do izvornih proizvoda od sačuvanog zrna, što znači od žitarica koje nisu prerađene ni genetski modificirane – kaže Buneta.
Svaka pomoć u početku pokretanja posla je dobro došla, dodaje Buneta, a iznos od 3 i pol tisuće kuna županijske subvencije uložit će u marketinške aktivnosti.
Iako nije riječ o velikim novčanim sredstvima ona su poticajna, kazao je župan Goran Pauk dodajući kako Županija kroz svoj program subvencioniranja cilja upravo na male poduzetnike koji tek ulaze u posao i koji imaju poteškoća u dobivanju financijskih sredstava.
– Uz ovaj program mi također nudimo i subvencioniranje kamata i osiguravanje županijskih jamstava. Postoje kreditne linije koje radimo zajedno s bankama i ministarstvom s kamatnom stopom od 2 %. Uz to osiguravamo i jamstva koja su jako bitna onima koji prvi put ulaze u posao i nemaju dovoljno kapitala za osiguranje povrata kredita. I tu nastojimo učiniti maksimalno jer je to kategorija poduzetnika kojoj je ovakva vrsta potpora najpotrebnija – istaknuo je Pauk.
Programom poticanja gospodarstva i gospodarskih aktivnosti Šibensko-kninska županija je u ovoj godini subvencionirala 90 poduzetnika s iznosom od 389.520,00 tisuća kuna.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI