Neovisni novinarski portal
26.1.2021.
POLITIKA
Ivan Klarin, SDP: Živi zid je iznenađenje izbora!

Ivan Klarin, SDP:
Živi zid je iznenađenje izbora!

sdp1U SDP-u u noći izbora ima više rezigniranosti negoli optimizma. No, noć je duga i ne treba se povoditi za izlaznim anketama, kaže Ivan Klarin, treći na listi Narodne koalicije u 9. izbornoj jedinici. Ono što je već sada jasno, dodaje Klarin, jest da je Živi zid iznenađenje izbora!

-Ne možemo komentirati rezultate na temelju izlaznih anketa, ali svakako očekujemo više od 60 mandata za Narodnu koaliciju – izjavio je večeras, nakon objave izlaznih anketa, Ivan Klarin, čelnik ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije. Priznaje da je očekivao bolji rezultat u općinama gdje je HSS na vlasti, ali je sada očito da su tamo birači glas dali HDZ-u i to ga je, kaže, iznenadilo.

– Očekujem  do kraja večeri 64 mandata za Narodnu koaliciju jer je to cilj koji smo postavili. A ako se to ne ostvari, znači da nismo uspjeli- rekao je. Nije posebno komentirao ni broj mandata u 9. izbornoj jedinici gdje je kandidat, jer je premalo biračkih mjesta obrađeno, pa bi svaki komentar bio obična spekulacija. Puno je graničnih mandata, situacija se mijenja iz sata u sat, i precizniji rezultati znat će se tek iz 22 sata, kazao je Klarin te dodao: Međutim, ono što mogu već sada jasno reći jest da je Živi zid definitivno iznenađenje ovih izbora! I to ne govorim na temelju izlaznih anketa, nego na temelju podataka koji stižu s terena.

Rezultate Mosta komentirao je Franko Vidović, šef šibenskih SDP-ovaca, 4. na listi Narodne koalicije u 9. izbornoj jedinici.

– Most je u granicama onoga što je bilo očekivano. Na prošlim izborima su dobili 19 mandata, sada ih imaju 12, i to je otprilike ono što se očekivalo. Ali, još je rano zaključivati, treba sve uzeti s velikom rezervom, jer prve službene rezultate DIP će dati iz ponoći.

Vidović je poslao i sasvim načelnu poruku potencijalnim partnerima Narodne koalicije: – Svi su dobrodošli, sve progresivne snage koje žele graditi bolje, naprednije i modernije društvo- poručio je čelnik šibenskog SDP-a.

Stipe Petrina : Izgubili smo godinu dana i puno novaca

petrinaNezavisna lista Stipe Petrine ima puno razloga za nezadovoljstvo. Nisu ponovili, kako zasad stvari stoje, rezultat s prošlih izbora.

– Polaritet SDP – HDZ nije se pomakao ni za jedan posto, samo su se protestni glasovi pomakli i to s Mosta prema Živom zidu. Izgubili smo godinu dana i puno novaca. Mislim da će na kraju noći HDZ biti relativni pobjednik izbora. Što se naše liste tiče, na granici smo u 9. izbornoj jedinici. Vidjet ćemo što će donijeti noć- bez puno očekivanja kazat će Petrina.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI