Neovisni novinarski portal
20.1.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Hrvoje Runtić nije više član Živog zida

Hrvoje Runtić nije više član Živog zida

Jedan od četiri supredsjednika Živog zida i saborski zastupnik koalicije Jedina opcija, napustio je stranku.

hrvoHrvoje Runtić, jedan od četiri supredsjednika Živog zida i saborski zastupnik koalicije Jedina opcija, napustio je stranku, kako objavljuje Index.hr, a svoju odluku o ostavci na sve funkcije u Živom zidu i prestanku članstva, ovjerio je kod javnog bilježnika.

Ne želi, kazao je za Index, da mu sutra, kao jedinom supredsjedniku Živog zida, zakuca DORH i Porezna uprava na vrata, s obzirom da su Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić osnovali novu stranku, što Runtić drži vrlo sumnjivom radnjom. Zbog svega, ovjerene izjave o konačnom raskidu svih veza sa Živim zidom predao je Ministarstvu uprave na znanje, kako ne bi trpio bilo kakve reperkusije onoga što se događa ili će se događati u stranci.
Time je sukob, koji se u osnovi vrti oko novca, a buknuo je već u noći izbora, ušao u svoju završnicu. Runtić i njegova družica Mihaela Varga optuživali su Sinčića i njegovu suprugu Vladimiru Palfi, te Ivana Pernara, za netransparentno financijsko poslovanje i raspolaganje stranačkim novcem,a Sinčić & com. uzvratili objavom presuda koje inkriminiraju Mihaelu Varga kao prevaranticu koja je, navodno, “preveslala” mnoge, zajedno s Runtićem, i ostala im dužna značajan novac.
Dok je Živi zid bio aktivistička, antideložacijska udruga, ovakvih prijepora nije bilo. No, dočim je registriran kao stranka, pa još na izborima osvojio osam zastupničkih mandata, osigurao donacije i proračunske apanaže za rad političkih stranaka i svojih zastupnika, rat je planuo svom žestinom. Gdje je novca tu je svađa zajamčena…

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI