Neovisni novinarski portal
25.9.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Grmoja: Runtić će kao nezavisni zastupnik djelovati u saborskom klubu Mosta

Grmoja:
Runtić će kao nezavisni zastupnik djelovati u saborskom klubu Mosta

nikola grmoja

Nikola Grmoja/Foto:HINA / Mario STRMOTIĆ

Jedan od osnivača Mosta Nikola Grmoja potvrdio je u četvrtak kako će odmetnuti član Živog zida Hrvoje Runtić kao nezavisni zastupnik ubuduće u Saboru djelovati kroz saborski Klub Mosta.

 “Gospodin Runtić djelovat će u našem Klubu zastupnika jer se udaljio iz Živog zida, a lakše mu je djelovati unutar neke grupacije”, izjavio je Grmoja za Hinu.
 “Sa Živim zidom možemo razgovarati jedino o nekim zakonskim prijedlozima”, dodao je.
 Upitan hoće li se broj članova Mostova saborskog Kluba, koji se sada povećao na 14 zastupnika, širiti i dalje, Grmoja je odgovorio: “To ćemo vidjeti”.
 Inače, Runtić je početkom tjedna obavijestio javnost da je podnio neopozivu ostavku na mjesto supredsjednika i člana Živog zida, optužujući vodstvo svoje bivše stranke za pokušaj podmićivanja i prikrivanje neslužbenih donacija, što je otkrio i prijavio nakon čega je, kaže, izložen javnom linču koji obiluje neistinama i klevetama.
 Zbog toga, kako je izjavio medijima, nikako ne može zastupati birače kao zastupnik Živog zida, a kako ne kani odustati od borbe za izmjenu Ovršnog zakona, odlučio je pristupiti zastupničkom klubu Mosta u kojemu je prepoznao ključne stavke programa za izlazak hrvatskih građana iz dužničkog i ovršnog ropstva, koje i sam podržava.
 Naglasio je kako nema namjeru pristupati ni jednoj stranci, već će u Saboru djelovati kao nezavisni zastupnik.

VEZANE VIJESTI