Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
SCENA / UKRATKO
Greaseballsi nakon četvrt stoljeća konačno objavljuju svoj prvi album

Greaseballsi nakon četvrt stoljeća konačno objavljuju svoj prvi album

Jedni od pionira zagrebačke rockabilly scene s kraja osamdesetih objavljuju prvi studijski album.

greaseballs

Eponimni album bit će objavljen u subotu 24. rujna u podne, kada će se u Dancing Bear shopu u Zagrebu održati promocija albuma, druženje s bendom i akustična svirka.
Prvi singl s albuma je “Stari vlak”, a videospot u režiji Marija Borščaka izaći će do kraja rujna.
Greaseballs je legendarni rock’n’ roll bend iz Zagreba kojeg su drugoj polovici 80-ih formirali petnaestogodišnji tinejdžeri: gitarist i glavni autor Davor Viduka (Kawasaki 3p, Kojoti, Majke i Pips Chips & Videoclips) kojemu je to ujedno i prvi bend, gitarist Danilo Šerbedžija, danas redatelj, vokal Vjeran Plavčić, basist Darko Klarić i tadašnji bubnjar Arsen Novak kojega je zamijenio Ivica Dajak.
U vrijeme kada su osnovani i kada su djelovali, Greaseballsi su bili daleko najjači bend unutar supkulturne rockabilly zajednice. No, kako im je zvuk bio inficiran utjecajem punka, garage rocka i bazičnog rock ‘n’ rolla, njihov se značaj širio daleko izvan rockabilly okvira. Godine 1988. pobjedili su na YURM-u.
Zbog raznih okolnosti privatne i povijesne naravi, početka rata i poziva u vojsku, prvi album benda, koji je trebao izaći 30. rujna 1990., nikada nije vidio danje svjetlo.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI