Neovisni novinarski portal
19.9.2021.
KULTURA
Kadar iz filma Barone

Film ‘Barone’ dobio prvu nagradu na festivalu Zagreb Tourfilm

Kadar iz filma Barone
Kadar iz filma Barone

Kadar iz filma Barone

Međunarodni žiri petog Zagreb Tourfilm festivala, koji organizira Turistička zajednica grada Zagreba, proglasio je film “Barone” najboljim hrvatskim filmom do 60 minuta. Posebnu nagradu za najboljeg redatelja dobio je Zoran Budak.

– Vrlo smo sretni što je Tvrđavu Barone od otvorenja krajem siječnja ove godine obišlo preko 40 000 posjetitelja, a njeni digitalni sadržaji su već prepoznati od posjetitelja i struke. Želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali na izradi filma, redatelju Zoranu Budaku, scenaristu Tomislavu Žaji, partnerima i izvođačima u projektu “Barone”, te konačno svim Šibenčanima koji su u filmu statirali i koji i dalje sudjeluju u našem radu i podržavaju ga – izjavile su prilikom preuzimanja nagrade predstavnice Tvrđave kulture i Grada Šibenika Marijana Kokić i Maja Čeko.
Osvajanjem nagrade na Zagreb Tourfilm festivalu dokumentarni film “Barone” ostvario je pravo prikazivanja na Međunarodnom festivalu turističkog filma u mjestu Vila Nova de Gaia u Portugalu, gdje će kroz četiri dana biti prikazan 301 film iz 52 države. Naš predstavnik se, u konkurenciji s još 28 filmova, natječe za naslov najboljeg dokumentarnog filma.
Također, organizatori IV. međunarodnog festivala arheološkog filma, koji će biti održan od 3. do 5. studenog u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu, uvrstili su film “Barone” i prezentaciju o novouređenim šibenskim fortifikacijama u svoj popratni program. Film “Barone” možete pogledati OVDJE.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI