Neovisni novinarski portal
23.1.2021.
UKRATKO
Panorama Šibenika (Foto: TZ Grada Šibenika)

Društvo Juraj Dalmatinac poziva statiste za film „950 godina Šibenika“

Panorama Šibenika (Foto: TZ Grada Šibenika)

Foto/TZ Šibenik

Foto/TZ Šibenik

Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac poziva Šibenčane da se uključe u snimanje igrano-dokumentarnog filma „950 godina Šibenika“.

Društvo za očuvanje Šibenske baštine Juraj Dalmatinac zajedno s Hrvatskom radio televizijom, početkom lipnja ove godine, krenulo je u projekt snimanja filma „950 godina Šibenika“ s namjerom da on ostane  kao trajan podsjetnik na obljetničku 2016. godinu.
Film će se u Šibeniku snimati od 8. do 15. rujna, a  Društvo Juraj Dalmatinac poziva Šibenčane da se uključe kao statisti.
Za potrebe snimanja potrebno je 69 statista, 46 muškaraca od 20 do 60 godina starosti, 19 žena od 20 do 40 godina starosti i 4 dječaka dobi oko 10 godina. Svaki statist biti će angažiran samo jedan dan, navode iz Društva te pozivaju  Šibenčanke i Šibenčane da podrže ovaj projekt i volonterski sudjeluju u snimanju.
Prijave i audicije će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu 7. rujna od 17:00 do 20:00 sati.
Scenarist i redatelj filma, koji bi u trajanju od 50 minuta trebao ispričati priču o 950 godina povijesti Šibenika, je Zoran Budak, a na HRT-u će biti prikazan u prosincu.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI