Neovisni novinarski portal
4.10.2023.
IZDVOJENO
‘Dani lokalnog angažmana’ u Šibeniku po drugi put

‘Dani lokalnog angažmana’ u Šibeniku po drugi put

U Šibeniku će od 23. do 25. rujna, u organizaciji sekcije mladih arhitekata Sobe DAŠ i udruge Borel, biti održani drugi Dani lokalnog angažmana.

minerska

“Dani lokalnog angažmana” zamišljeni su kao trodnevno događanje koje će okupiti sudionike različitih struka kako bi se kroz radionicu, predavanja i zajedničku diskusiju pokušalo utvrditi probleme, te ispitati različite mogućnosti korištenja javnog prostora i revitalizacije napuštenih objekata koji se nalaze na području nekadašnje vojarne Minerska. U dnevnom dijelu programa održavat će se arhitektonska radionica, dok će se u večernjim satima odvijati predavanja u gradskoj jezgri.
Predavanja će održati stručnjaci iz područja arhitekture, antropologije, šumarstva. Teme o kojima će govoriti su kritički turizam, urbani vrtovi, intervencije u javnom prostoru, upravljanje napuštenim prostorima. Gosti predavači su Sonja Leboš, Dafne Berc, Tomislav Soldo, Bojan Mucko, Saša Šimpraga, Vice Krnčević, Emil Jurcan, te članovi Sobe DAŠ. U sklopu Dana održat će se izložba radova šibenske umjetnice Lane Stojičević.
Za kraj događanja je predviđena prezentacija projekata nastalih na arhitektonskoj radionici na kojoj će i građani imati priliku vidjeti različite prijedloge iskorištavanja potencijalnog prostora grada koji je trenutno izvan funkcije.
Cilj Dana lokalnog angažmana je bolje upoznati građane i struku s vlastitim gradom, odnosno njegovim zapuštenim, marginaliziranim i nedovoljno valoriziranim prostorima, ali i preispitati ulogu arhitekture u današnjem funkcioniranju i oblikovanju grada.
Program drugih “Dana lokalnog angažmana” proučite OVDJE.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI