Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
IZDVOJENO / UKRATKO
Centar izvrsnosti u Šibeniku obilježava Dan europskih jezika

Centar izvrsnosti u Šibeniku obilježava Dan europskih jezika

cambridge-letak

U utorak, 27. rujna, u Europi se, na inicijativu Vijeća Europe, i ove godine obilježava  se Dan europskih jezika. Tim povodom, stručnjaci iz Centra izvrsnosti sv. Lovre u Šibenik obići će srednje škole s promidžbenim letkom,  a čim krene akademska godina posjetit će i Studij energetike te Veleučilište.

– Ove je godine je namjera progovoriti o važnosti europskih jezika i različitosti na način da se medijskim kanalima prenese ne samo važnost govorenja stranih jezika već i važnost međunarodnih diploma. Većina mladih planira ili za vrijeme studija ići na studentsku razmjenu, studirati ili bar neko vrijeme raditi u inozemstvu. Tako nešto je gotovo nemoguće bez međunarodnog  dokaza da govorite strani jezik na određenoj razini. Naš centar je jedini ovlašteni pripremni centra za polaganje Cambridge ispita u Šibeniku – rekli su iz šibenskog Centra izvrsnosti sv. Lovre.
Sve važniji aspekt je, napominju, i program hrvatskog jezika za strance, a tu je i najnoviji projekt „Škola hrvatskog jezika za hrvatsku dijasporu i studente kroatistike“ koji je ljetos prezentiran na 2. Iseljeničkom kongresu u Šibeniku.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI