Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
POLITIKA
Zoran Milanović na skupu Narodne koalicije: ‘Tako mi Boga, ovo će biti čisti zapad’

Zoran Milanović na skupu Narodne koalicije:
‘Tako mi Boga, ovo će biti čisti zapad’

Vrdoljak, Milanović i Hrelja u Šibeniku (Foto: Tris/H. Pavić)

Vrdoljak, Milanović i Hrelja u Šibeniku (Foto: Tris/H. Pavić)

Čelnici Narodne koalicije i kandidati s koalicijske liste za 9. izbornu jedinicu sreli su se danas sa članstvom u šibenskom hotelu D – Resort u Mandalini.

Od predsjednika stranaka sa skupa je izostao samo predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

– Našu Hrvatsku trebaju voditi oni koje izabere narod, a ne kao što neki sa pozornice kažu da netko ne može ili ne smije voditi Hrvatsku. Hrvatsku će voditi oni koje izabere hrvatski politički narod, hrvatski ljudi i hrvatski građani. O tome neće odlučivati ni predsjednici stranaka, izvan onoga što mogu, ni nadbiskupi ni biskupi, ni nitko, nego samo građani, narod. I s tim narodom mi sklapamo savez, kolikogod to možda veliko i pretenciozno zvučalo, ali druge nema, sklapamo savez da nastavimo tamo gdje smo stali. Po drugi puta u ovom stoljeću vlada lijevog centra, centra, ova vrsta koalicije sada ojačana tranzicijom HSS-a Stjepana Radića, nastavit će voditi Hrvatsku koja ovog puta nije izmučena pa i ponižena kao 2011. godine, nego je sada stabilnija jača urednija – poručio je Zoran Milanović na skupu.

Obećao je red, koji je ‘najveći neprijatelj onih koji su navikli loviti u mutnom’. Smanjenje PDV-a nije obećao, ali je najavio kako će Narodna koalicija pružiti iste mogućnosti za one koji u Hrvatsku mogu uložili milijune eura, kao i za one koji rade za pet tisuća kuna.

– HDZ pred svake izbore kaže da će smanjiti PDV, samo Jadranka Kosor o tome nije govorila jer joj je valjda bilo neugodno. I sad oni opet govore o smanjivanju PDV-a za jedan posto, nesvjesni da to uopće nije krucijalno pitanje – rekao je Milanović.

Za šibenski D Resort, hotel s 4+ zvjezdice, rekao je da možda malo preluksuzan za socijaldemokrate. Nije se odolio malo dodvoriti domaćinima, a pri tome se pozvao i na Svevišnjeg.

– Ovo je zapad, ovo je grad Fausta Vrančića, resnesanse, ovo nije rupa, ovo zaslužuje da bude čista zapadna Europa i tako mi Boga ako to smijem reći bit će – obećao je Milanović.


Milanovic2

Tags: ,

VEZANE VIJESTI