Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
Sport
Franko Škugor (Foto: Tris/H. Pavić)

Šibenčanin Franko Škugor (10) najmlađi je vozač kartinga na finalu RotaxMaxJunior

Franko Škugor (Foto: Tris/H. Pavić)
Franko Škugor (Foto: Tris/H. Pavić)

Franko Škugor (Foto: Tris/H. Pavić)

Karting klub Dubrava-Šibenik putuje na natjecanje Rotax Max Challenge, Sportstil Cup u Brucku u Austriji, a nastup sponzorira elektroenergetska tvrtka RP Global. Ono što je najzanimljivije, boje kluba predstavlja 10-godišnji Šibenčanin Franko Škugor, učenik 4. razreda Osnovne škole Petra Krešimira IV.

Natjecanje se održava 05. i 06. kolovoza na poznatom trkalištu SpeedWorld u austrijskom Brucku i najvišeg je ranga za ovo područje Europe, gdje se vozi Euro Rotax Max Challenge finale za kategorije Rotax, MicroMax, MiniMax i RotaxMax Junior. Sudjelovanje Karting kluba Dubrava-Šibenik na ovoj finaloj utrci financijski je osigurala austrijska eletkroenergerska tvrtka RP Global, a sponzorski ugovor danas je u Šibeniku s Hrvojem Škugorom, Frankovim ocem i predsjednikom kluba, potpisao voditelj vjetroelektrane RP Globala na Danilu Josip Živković.

Franko Škugor uzbuđen je pred nastup, ali ipak kaže da je spreman odgovoriti izazovu.

–  Spreman jesam, ali isto tako sam i uzbuđen. Ovo mi je prva trka u Austriji, a radi se o europskom finalu. Nemam velika očekivanje da ću biti među prva tri ili uopće blizu vrha, jer mi je ovo tek druga utrka u ovoj klasi, ali dat ću sve od sebe – obećava Franko.

Njemu nije nimalo čudno da, za razliku od svojih vršnjaka koji  uglavnom igraju nogomet ili se bave nekim drugim ‘običnim’ sportom, on sa samo deset godina sudjeluje u automobilskim utrkama. Njegovi školaski kolege na tome mu ne zavide.

– Nisu ljuborni na mene jer većinu njih zanima samo nogomet, ne vole i ne poznaju sport kojim se ja bavim – rekao je Franko.

Inače, u ovoj kategoriji RotaxMaxJunior voze dječaci uzrasta od 12 do 15 godina. Franko Škugor je jedan od najmlađih natjecatelja u klasi, a dobio je ekluzivno pravo nastupa u 2016. godina temeljem svog petogodišnjeg sudjelovanja u sustavu natjecanja.

Potpisivanje sporazuma o sponzorstvu: Josip Živković, Hrvoje Škugor i Franko Škugor (Foto: tris/H. Pavić)

Potpisivanje sporazuma o sponzorstvu: Josip Živković, Hrvoje Škugor i Franko Škugor (Foto: tris/H. Pavić)

Franko Škugor15

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI