Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
KULTURA / UKRATKO
Romani Perišića i Šnajdera u konkurenciji za nagradu “Meša Selimović”

Romani Perišića i Šnajdera u konkurenciji za nagradu “Meša Selimović”

podrucje bez signala

Novi romani dvojice hrvatskih književnika, Roberta Perišića i Slobodana Šnajdera, ušli su u najuži izbor za regionalnu nagradu godine “Meša Selimović” koja se dodjeljuje u okviru književnih susreta Cum grano salis u Tuzli , potvrdili su u četvrtak iz žirija te manifestacije.

Za najbolji roman regije koja objedinjuje srodne jezike ove je godine kandidirano sedamnaest naslova a žiri je u uži izbor uvrstio njih pet. Među odabranima su “Područje bez signala” Roberta Perišića  te “Doba mjedi” Slobodana Šnajdera.
U konkurenciji za nagradu koja nosi ime proslavljenog pisca su i romani srpskih knjiženika Svestislava Basare “Anđeo atentata” te Dragana Velikiča “Islednik” kao i roman bosanskohercegovačkog pisca  Hadžema Hajdarevića pod naslovom  “Gdje si ti svih ovih godina”.
Predsjednik žirija za dodjelu ovogodišnje nagrade “Meša Selimović” Mile Stojić izjavio je kako su u konkurenciji romani koji doista predstavljaju vrh regionalne književne produkcije. Odluka o dobitniku nagrade bit će objavljena 3. rujna.

doba mjedi

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI