Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
POLITIKA
Nezavisni Stipe Petrina za govornicom Skupštine Šibensko-kninske županije (Foto: Tris/H. Pavić)

Petrina potpisao koaliciju sa Slobodnom Hrvatskom i Pokretom Zajedno:
‘Vidjet ćemo jesu li Živom zidu cilj fotelje ili promjene’

Nezavisni Stipe Petrina za govornicom Skupštine Šibensko-kninske županije (Foto: Tris/H. Pavić)
Nezavisni Stipe Petrina za govornicom Skupštine Šibensko-kninske županije (Foto: Tris/H. Pavić)

Nezavisni Stipe Petrina za govornicom Skupštine Šibensko-kninske županije (Foto: Tris/H. Pavić)

Pod motom “Nema predaje”, Nezavisna lista Stipe Petrine na predstojeće parlamentarne izbore izlazi zajedno sa Strankom Slobodna Hrvatska i Pokretom Zajedno, objavili su u četvrtak na konferenciji za novinare u Zagrebu.

“Nema predaje kako u političkom prostoru tako ni predaje resursa s kojima Hrvatska raspolaže”, poručeno je iz nove koalicije, kako javlja Hina. “Probat ćemo promijeniti sliku Hrvatske te pozivam na stvaranje trećeg puta kako bi se razbila polarizacija Hrvatske na HDZ i SDP”,  rekao je Petrina.

Upravo te dvije stranke, ističe Karino Hromin Šturm (Pokret Zajedno), tvrde da će nas izvući iz stanja koje u koje su nas tijekom proteklih 25 godina doveli, a što je, kaže, nemoguće. Ako se radi o socijalnoj zaštiti građana – bit ćemo lijevo, ali ako se radi o vitalnim i nacionalnim interesima – bit ćemo desno, pojasnio je. Ako osvoje vlast, kažu, radit će na povratku pravnog suvereniteta Hrvatske, financijskog suvereniteta te poništenju pretvorbe i privatizacije, koja je, ustvrdio je Hromin Šturm, bila u 98 posto slučajeva nezakonita.

“Uvjeren sam da će ova koalicija na čelu sa Stipom Petrinom, kao simbolom otpora, ostvariti respektabilne rezultate na predstojećim izborima”, rekao je Dražen Dizdar (Slobodna Hrvatska) i dodao kako u svakoj izbornoj jedinici očekuju bar po jednog zastupnika.

Kako nam je pojasnio Petrina, ova tročlana koalicija nije konačna. Njegova nezavisna lista u 9. i 10. izbornoj jedinici ide i sa Strankom umirovljenika, a do predaje izbornih lista Petrina očekuje da će mu se pridružiti ostale snage koje žele promjene.  – Ponudili smo suradnju i Živom zidu i koaliciji koju on okuplja. Zajedno bi imali deset do 15 zastupnika i mogli bi puno toga promijeniti. Ako su uistinu za promjene, prihvatit će ponudu, a ako ih zanimaju samo fotelje i povlastice koje s foteljama idu, odbit će.  Ima još deset dana dana do predaje izbornih lista. Svatko je dobrodošao kome je cilj promjena, dobrobit i napredak Republike Hrvatske. S nama su profesori, akademici, braniteji, radnici, umirovljenici… Pokrivamo vrlo širok spektar – rekao nam je Stipe Petrina.

On se ne boji za svoj prolaz u Sabor. – Ankete koje smo naručili najavljuju nam siguran prolaz u 9. izbornoj jedinici, ali nama ulazak u sabor nije cilj. Želimo mobilizirati snage koje žele istinsku promjeni i okupiti dovoljan broj zastupnika kojim ćemo moći zaustaviti trendove koji su snazi zadnjih 25 godina – rekao je Petrina.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI