Neovisni novinarski portal
23.10.2021.
KULTURA / MEDIJI
Petero finalista za Post scriptum – nagradu za književnost na Facebooku

Petero finalista za Post scriptum – nagradu za književnost na Facebooku

post scriptum

ZAGREB, 21. kolovoza 2016. (Hina) – U finale godišnje nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama, prve takve u svijetu, ušlo je petero autora koji su svoje književne uratke napisali i objavili isključivo na facebooku.

 To su, priopćio je organizator, Alen Brlek, Ivana Čagalj, Boba Đuderija, Hrvoje Marko Peruzović i Ivana Pocrnić.
 Kratki izbori iz facebook-opusa petero finalista bit će objavljeni u idućih nekoliko dana na facebook stranici Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama, a tko je od njih na facebooku napisao i objavio najbolji književni tekst bit će obznanjeno tijekom rujna.
 Odluku o dobitniku ili dobitnici donijet će žiri koji čine Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Želimir Periš i Adrijana Vidić.
 Nagrada se dodjeljuje na KaLibar bestivalu u Zadru, koji se ove godine održava od 15 do 17. rujna, a sastoji se od nastupa na bestivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima.
 Godišnju Književnu nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama pokrenula je udruga Kultipraktik s ciljem poticanja i popularizacije književnosti na društvenim mrežama i u društvu.
 Riječ je o prvoj nagradi za književnost na društvenim mrežama u svijetu a u obzir dolaze isključivo i nigdje drugdje osim na facebooku objavljeni tekstovi, stoji u priopćenju.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI