Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
UKRATKO
Np Krka: Noć šišmiša

Np Krka:
Noć šišmiša

Noć sismisa Krka vodoravno

Obilježavanjem Noći šišmiša nastoje se razbiti predrasude, potaknute brojnim narodnim legendama, o šišmišima kao opasnim životinjama, koje dovode do ugrožavanja njihovih staništa i samih šišmiša.

Šišmiši su iznimno važan dio svjetskih ekosustava i pokazatelj zdravog okoliša. U Nacionalnom parku „Krka“ evidentirano je 17 svojti šišmiša, odnosno 48,6% ukupnog broja šišmiša zabilježenih u Hrvatskoj, gdje ih živi 35. U špilji Miljacka II u NP „Krka“ zabilježena je jedna od najvećih kolonija dugonogih šišmiša u Europi koja broji oko 7 000 jedinki.
Noć šišmiša u organizaciji Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ održati će se u subotu, 27. kolovoza, u Skradinu.
Na dječjem igralištu u Skradinu od 19:30 održat će se dječje likovne radionice i interaktivne igre, šišmišolimpijada, ići će se u potragu za šišmišima bat-detektorom te posjetiti kućica za šišmiše.
U 21.00 na Trgu Male Gospe  slijedi predstava Avanture Vrećka i Smećka u izvedbi „Teatra Tirena“ iz Zagreba. Riječ je se o edukativnoj, duhovitoj i interaktivnoj priči o zbrinjavanju otpada i recikliranju višeslojne kartonske ambalaže za napitke, a namijenjena je uzrastu od četiri do osam godina.

Noć sismisa Krka

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI