Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
UKRATKO
Nove informatičke radionice u Urbanom centru

Nove informatičke radionice u Urbanom centru

radionice adult tech

U organizaciji Grada Šibenika od 13. rujna počinju nove “Tech teen“ radionice. Riječ je o tečajevima namijenjenima djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na kojima će imati priliku naučiti sve o novim tehnologijama.

Program će biti podijeljen na tri vrste tečaja:
1. Mobile App development (izrada i razvoj aplikacija za pametne telefone, namijenjene djeci od 14 do 19 godina)
2. Microsoft Touch development (osnove programiranja i računalnog načina razmišljanja, namijenjene djeci od 11 do 14 godina)
3. Creating VR/AR Apps (kreiranje aplikacija virtualne i proširene stvarnosti na Windows platformi, za djecu od 14 do 19 godina).
Radionice će trajati četiri tjedna, a izuzetak će biti Microsoft Touch development radionica u trajanju od šest tjedana. Sve radionice održavaju se na engleskom, što mladim polaznicima, uz nova znanja koja usvoje, itekako pomaže da podignu svoju razinu poznavanja stranog jezika.
Uz spomenute edukacije, od 13. rujna započinje i serija novih pod nazivom „CRO US virtual exchange program“, koje sponzorira Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država. Trajat će ukupno osam tjedana, a vodit će ih tri američka predavača: James Hoard, Josh Engel i Keith Bradley.
James Hoard educirat će mlade Šibenčane o web-dizajnu, a Josh Engel će podučavat će o  izradi  i razvijanju web-stranica. Hoard i Engel bit će glavni instruktori, dok će Keith Bradley biti u ulozi glavnog asistenta.
Radionice će se održavati utorkom, srijedom i četvrtkom u prostorijama šibenskog Urbanog centra, smještenog na Starom pazaru.
Prijave za „Tech Teen“ radionice i „CRO US virtual program“ će se primati na:
– broj telefona: 022/331-624
– e-mail: ui@ucsibenik.hr
– putem linkova: http://goo.gl/4Wem8V http://goo.gl/bRgPla
Sve informacije mogu se pronaći i na web-stranicama Urbanog centra te na Facebook stranici www.facebook.com/ucsibenik/ .
Na radionice „CRO US Virtual program“ se možete prijaviti do 11. rujna, dok će se „Tech teen“ radionice, ovisno o interesu, održavati sve do kraja 2016. godine.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI