Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
POLITIKA
(Foto: Tris/H. Pavić)

Noćas 130 vatrogasaca bdije na požarištima u okolici Šibenika

(Foto: Tris/H. Pavić)
Cesta Šibenik - Zablaće u 21 sat (Foto: Tris/H. Pavić)

Cesta Šibenik – Zablaće u 21 sat (Foto: Tris/H. Pavić)

Od kada je zapuhala bura na širem šibenskom području buknilo je 17 požara otvorenog prostora, od kojih su tri još uvijek aktivna.

Danas su na ovdašnjim požarištima bile angažirane sve raspoložive vatrogasne kopnene snage te tri kanadera i četiri airtractora. Zračne snage su se zbog mraka povukle, dok je na požarištima još uvijek raspoređeno 130 vatrogasaca.  Glavnina ekipa razmještena je na dva najveća požara, kod Žaborića i Jadrtovca, te na potezu Mučići – Brodarica.

– Dva najveća požara su na području Žaborića i Brodarice, a u međuvremenu je izbilo i više manjih požara na širem području, tako da su nam snage razvučene. Oko 21.15 sati buknuo je još jedan požar kod Danila Kraljice i kreće se prema autocesti, pa smo i tamo uputili dio vatrogasnih snaga. Sve raspoložive snage su na terenu, zbog ove situacije zatražili smo pomoć Državnih interventnih postrojbi iz Splita i Zadra, a kako oni pristižu dio vatrogasaca šaljemo kući na odmor kako bi ujutro bili spremni za nastavak. Srećom, za sada nije bilo ozlijeđih gasitelja niti su stradali građevinski objekti, dok će se štete na popljoprivrednim kulturama i šumskim područjima tek sutra zbrajati – rekao nam je zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević.

Požar nošen snažnom burom u Žaboriću se danas popodne opasno približio kućama, ali su one obranjene.  Kako bi vatrogasci mogli lakše raditi svoj posao bio je zatvoren promet županijskom cestom između Žaborića i Jadrtovca te Jadranska magistrala (D8) između Žaborića i Brodarice. Nešto prije 16 sati promet je otvoren, ali je u isto vrijeme zatvorena cesta između Šibenika i Zablaća, zbog dvaju požara u blizini vojarne Bribirskih knezova. Ti požari još uvijek su aktivni, pa je cesta i u ovom trenutku zatvorena. Bura se ne smiruje. Vatrogasce očekuje teška noć.

Žaborić danas popodne - foto: JVP Šibenik

Žaborić danas popodne – foto: JVP Šibenik


VEZANE VIJESTI