Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
POLITIKA
Mostovci pred Tišnjanskim mostom (Foto: Tris/H. Pavić)

Miro Bulj u Tisnom:
‘Narod su doveli u poziciju kontejnera, ali Most im je slomio kičmu’

Mostovci pred Tišnjanskim mostom (Foto: Tris/H. Pavić)
Mostovci pred Tišnjanskim mostom (Foto: Tris/H. Pavić)

Mostovci pred Tišnjanskim mostom (Foto: Tris/H. Pavić)

Izborna kampanja je u punom jeku. Mostovci u 9. izbornoj jedinici idu od mjesta do mjesta, okupljaju članstvo i nastoje zainteresirati građane za svoj program.

– Most nezavisnih lista nastavlja graditi mostove između hrvatskih građana jer mu je cilj promijena političkih opcija na vlasti. Do sada su uvijek vladale iste političke opcije, HDZ-SDP, a Most je jedina ispravna opcija. Nije treća opcija, nego jedina. Kako smo se dokazali u zaštiti nacionalnih interesa, tako ćemo se dokazati i u zaštiti naše Dalmacije koja je bila zaboravljena od svih dosadanaših vlada, koje su se jednostavno smijenjivale, a nas zaboravljale i usput su nas pljačkajući i centralizirajući sav novac u Zagreb – rekao je bivši saborski zastupnik i nositelj liste Mosta za 9. izbornu jedinicu Miro Bulj na Tišnjanskom mostu.

– Možda bi netko volio da nas nema, ali Most se širi velikom brzinom. Političke elite koje smo dobro rastresli, kičmu im prelomili preko koljena, vidim da se tresu i naravno da bi htjeli da s nama nema nikoga, ali naroda je sve više više uz Most, običnih, siromašnih građana koje su oni doveli u poziciju kontejnera – rekao je Bulj.

S Buljem je u Tisnom bila i bivša saborska zastupnica Mosta i nositeljica liste za 8. izbornu jedinicu Ines Strenja Linić.

Ines Strenja Linić i Miro Bulj na mostu (Foto: Tris/H. Pavić)

Ines Strenja Linić i Miro Bulj na mostu (Foto: Tris/H. Pavić)

– Osma izborna jedinica je odradila svoj dio kampanje i danas se se naš most spojio s devetom izbornom jedinicom. Ja sam kao nositeljica liste došla dati potporu ovdašnjim kolegama kako bi bismo zajedno prošli od mjesta do mjesta, od grada do grada i u 9. izbornoj jedinici. Tu smo ne da pričamo, nego da slušamo što muči ljude. Mi znamo koji je problem, koliko je mladih nezaposleno, koliko djece odlazi jer ne mogu naći posao, a ne može se živjeti samo od turizma. Tu smo da čujemo kako ljudi misle, jesu li spremni dati nam potporu kako bi smo mogli još više učiniti od onog što smo učinili u posljednjih šest mjeseci, a znate da smo slomili kičmu klijentelizmu, barem u jednom dijelu i nismo dopustili prodaju nacionalnih interesa – rekla je Strenja Linić.

Miro Bulj obećao je kako će most inzistirati na proglašenju isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu.

– Ovdje smo se upoznali smo problemima ribara, kako radi švercerski lobi u interesu stranih gazda, a što se događa našim ribarima. Naravno da će Most biti jedini hrabar da se progalsi isključivi gospodarski pojas na Jadranu, tako da hrvatslki ribar bude svoj na svome. Dosta je bilo da švercerrski lobi unutar državnih uprava i institucija naše ribare zasutavlja i da oni moraju iseljavati,  dok talijanske flote love našu ribu i nama je prodaju – rekao je Bulj, obećavši zaštitu hrvatskog ribarstva.

Preko Tribunja i Tisnog Mostovci su u nedjelju turneju nastavili prema Murteru.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI