Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
POLITIKA
Milan Bandić u vrelom Kninu: Hrvatska treba normalnog čovjeka. Hvala Bogu, ja sam Milan Bandić.

Milan Bandić u vrelom Kninu:
Hrvatska treba normalnog čovjeka. Hvala Bogu, ja sam Milan Bandić.

Foto TRIS/G.Šimac

Foto TRIS/G.Šimac

 Koalicija Za Premijera, predvođena Milanom Bandićem koji želi biti premijer, dan nakon Vukovara se pojavila danas u 11.05 sati na središnjem kninskom trgu, usred žarkog dana.

Nakon što su potpisali koalicijski sporazum ispred raspadnute zgrade vukovarskog željezničkog kolodvora, kojeg domoljubna država nije stigla obnoviti u proteklih dvadesetak godina, Bandićeva karavana u kojoj su bili čelnici Narodne stranke: Reformisti, Novog vala – Stranke za razvoj, HSS-a Stjepan Radić i Bloka umirovljenika zajedno: Radimir Čačić, Ljubo Jurčić, Jurica Šoić i Milivoj Špika zatekla se u Kninu, nedaleko od jedne dislocirane ‘Bandićeve fontane’.
– Jučer smo bili u Kninu… u Vukovaru, danas smo ovdje u Kninu gdje sam počeo svoj prvi mandat, završavajući ovu fontanu, poklon Grada Zagreba našem herojskom Kninu – ustvrdio je Bandić poluglasno, ispričavajući se zbog problema s glasnicama.
Foto TRIS/G.Šimac

Foto TRIS/G.Šimac

Na skupu na opakom suncu, na kojem je pokvarenom satu željezničkog kolodvora stalno bilo 13.03 sati, dulje od vrelog sata smjenjivali su se govornik za govornikom, predstavljajući svoj izborni program nazvan Koalicija za premijera – program jednakih mogućnosti. Ako nekoga zanima taj program neka pronađe na stranicama BM 365. 
– Ne mogu ja ući u mozak svakom čovjeku. Moje je da kažem ljudima, da im pokušam otvoriti i dušu i srce. Ja imam i dušu i srce i glavu hrvatsku. I moje poslanje, ako smijem reći, moja dužnost, kao čovjeka kršćanina, a prije svega čovjeka, da svoje iskustvo viziju energiju i rezultate u Zagrebu s ovim ljudima duge i časne karijere ponudimo ljudima u Hrvatskoj da bolje žive – rekao je M. Bandić.
Ako se izuzme petnaestak pristaša, koji su stajali iza leđa koalicijskih čelnika, među kojima su se zatekli i Ivo Baldasar, Petar Baranović itd., te novinarskih ekipa, predstavljanje koalicijskog programa je slušalo šest-sedam ljudi, te još dvoje s obližnjeg balkona.
Foto TRIS/G.Šimac

Foto TRIS/G.Šimac

Bilo je riječi i o novopridošlicama u tu koaliciju, kao što je to nogometni trener Ćiro Blažević, koji će biti ‘na listi za dijasporu’.
– Ćiro je jedan šerif i moj stari prijatelj, nemojte podcjenjivati Ćiru – reče Bandić.
Među perjanice ove koalicije, među kojima su nesumnjivo osobe s bogatim političkim iskustvom, a neki i s onim zatvorskim i pritvorskim, pristigao je, čini se, i bivši SDP-ovac Slavko Linić.
– Mi smo jučer popili kavu i gospodin Linić je predsjednik stožera 8. izborne jedinice. Gospodin Linić mi se stavio na raspolaganje i ja mu se na tome zahvaljujem. Bit će interesantno na ovim izborima dosta – smatra M. Bandić 365.
Foto TRIS/G.Šimac

Foto TRIS/G.Šimac

Prema zagrebačkom gradonačelniku, Hrvatska treba ‘normalnog čovjeka’.
– Hrvatska treba normalnog čovjeka. Hvala Bogu, ja sam Milan Bandić. Ja sam samo jedan. Čovjek od krvi i mesa. Čovjek prije svega – kaže.
Ipak, donekle ga je uzdrmalo novinarsko pitanje o tome koja je garancija građanima Hrvatske da njegova aktualna obećanja neće završiti neostvarena kao neka zagrebačka obećanja, poput onih o gradnji stadiona, žičare, tramvaja do aerodroma, spalionice otpada itd.
– Pričekajte, mi ćemo do konca godine te projekte započeti. Ali ja se vama divim. Vašim šaptačima. Vi mi nabacujete svaki put. Imate i još pitanja? Znači sve to što ste pročitali će do 15. svibnja iduće godine biti započeto. Vi pucate u krivo, u prazno, u ništa. Bila je alka prije tri dana. Vaše pitanje je u ništa. Zašto, reći ću vam, pa ja ne bi dobio pet mandata da sam samo obećavao, kako mi vi hoćete prišiti – rezolutan je bio premijerski kandidat Bandić.
DSCN4656

13.03 h (foto TRIS/G. Šimac)

 

Premda su se čelnici Bandićeve koalicije manje-više stoički pržili na suncu, tu i tamo se brisajući maramicama ili pokrivajući lice rukama, vrelina podnevnog skupa izazvala je novinarsko pitanje zašto su baš izabrali ljetno podne na kninskom trgu za predstavljanje svojega programa.
– Ja sam ovo namjerno, ja sam na suncu zagrebačkom 16 sati svaki dan – snalažljivo je objasnio Bandić, pa se s koalicijskim pajdašima uputio na sjenovitu terasu kafića.
Foto TRIS/G.Šimac

Foto TRIS/G.Šimac

Foto TRIS/G.Šimac

Foto TRIS/G.Šimac

 

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI