Neovisni novinarski portal
22.1.2021.
SCENA / UKRATKO
Massive Attack (foto HINA)

Massive Attack otvara Dimensions festival u pulskoj Areni

Massive Attack (foto HINA)
Massive Attack (foto HINA)

Massive Attack (foto HINA)

ZAGREB, 9. kolovoza 2016. (Hina) – Kultna britanska skupina Massive Attack otvorit  u pulskoj Areni peti Dimensions festival, utjecajni festival elektroničke glazbe  koji će i ove godine dovesti najbolje od svjetske elektroničke glazbe.

Od 25. do 28. kolovoza na Dimensions festivalu nastupit će najveća imena, ali i mladi talenti međunarodne techno, house, disco, bass, jazz, funk i soul glazbene scene. Festival će otvoriti Massive Attack s gostima u pulskoj Areni, 24. kolovoza.

Organizatori su na festival pozvali niz bendova, producenata i DJ-a iz Hrvatske i regije koji se svojim stilom slažu s glazbenom politikom festivala.
Na vrhu liste je hrvatski pionir techna Petar Dundov, koji je nedavno izdao svoj peti studijski album “At The Turn of Equilibrium”.
Najavljen je i nastup hrvatskog producenta i DJ-a Ilije Rudmana, vodeće ličnosti svjetske underground disco scene zadnjih 15 godina.
Predstavit će se i dva hrvatska benda: ABOP i Chui. ABOP je bend satkan od prekaljenih glazbenika poznat po svom originalnom izričaju, vizualnom doživljaju, te izazovnim živim nastupima.  Na Dimensions stižu i vlasnici titule za najbolji hrvatski album 2015. – bend Chui, koji  njeguje drugačiji pristup jazzu. Riječ je o spoju  suvremene klupske plesne glazbe s jazzom, elektronikom i rock’n’roll, a već s prvim albumom osigurali su kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.
Pozornica na plaži jedan je od atributa festivala, mjesto gdje se u idiličnoj atmosferi mogu poslušati koncerti i DJ setovi iz svijeta soula, disca i world glazbe. Uz jaka imena poput Dele Sosimija i Antala u nedjelju, 27. kolovoza, na plaži nastupa mladi domaći talent Ante Matas iz Splita umjetničkog imena Cuisine Dub, čiji je specifični spiritualni jazz oduševio i ugledni časopis Stamp The Wax, koji ga je uvrstio na listu nadolazećih talenata 2016. godine.
Jedina dama na listi izvođača iz Hrvatske i ove je godine Sunčica Barišić koja će predstaviti svoj specifični, energični techno zvuk.

Domaću scenu elektroničke glazbe koja zadnjih godina doživljava uzlet predstavit će zagrebački kolektiv ekstrakt i njegovi članovi Mimi, Labud, Novell i Ganik.

Iz Srbije na Dimensions festival stiže mračni techno duo Ontal, beogradski kolektiv Beyond House i njegovi članovi Vitanov, Ognjem, Ali Gunney i Damir Zekiri. Slovensku scenu predstavit će Marta i Roli, a iz Bosne i Hercegovine stižu Amar Kay i IOSH.
Ulaznice za festival i koncert otvorenja po nižoj cijeni su rasprodane. Organizatori najavljuju novi kontingent ulaznica za festival po cijeni od 850 kuna i ulaznica za koncert otvorenja po cijeni od 350 kuna, koje je  moguće nabaviti u Entrio sistemu te na pretprodajnim mjestima širom zemlje.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI