Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
POLITIKA
Toni Turčinov, Ivan Klarin i Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Jedinstvo Narodne koalicije u ‘ubožnici Dalmacije’:
Pirovac, Murter i Tisno zajedno za Ivana Klarina

Toni Turčinov, Ivan Klarin i Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Igor Turčinov, Ivan Gulam i Ivan Klarin (Foto: Tris/H. Pavić)

Igor Turčinov, Ivan Gulam i Ivan Klarin (Foto: Tris/H. Pavić)

Načelnici općina Murter-Kornati i Pirovac Toni Turčinov (HSS) i Ivan Gulam (HNS) na zajedničkoj konferenciji za novinare u Tisnom podržali su kandidaturu načelnika Općine Tisno Ivana Klarina (SDP) u nastupu na izborima za Hrvatski sabor.

Cilj zajedničke konferencije načelnika triju susjednih općina iz triju stranaka HSS-a, HNS-a i SDP-a bio je pokazali jedinstvo Narodne koalicije ususret izborima.

– Ovaj zapadni dio županije je jedna mala Narodna koalicija, s obzirom da su naše tri stranke zajedno s umirovljenicima napravili koaliciju za parlamentarne izbore. Želimo ovim putem pozvati naše građane da daju glas Narodnoj koaliciji. Ja sam treći na listi i vjerujem da ću ući u Hrvatski sabor, a naravno da ću se prvenstveno zalagati za razvoj zapadnog dijela naše županije – rekao je Ivan Klarin, najavivši kako će i ubuduće raditi sve da stanovnici ovih triju općina kod kuće imaju sve one sadržaje kao građani u većim gradovima.

Ivan Gulam je naglasio kako ove tri općine već dugi niz godina surađuju, izdvojivši iz te suradnje kao najznačajniji zajednički projekt sustav odvodnje otpadnih voda. – Mi smo projektno orijentirani, ne bavimo se strančaranjem – rekao je Gulam.

– Ako nekakav stranac dođe u Hrvatsku, onda će mu itekako biti jasno da tamo gdje je HNS, SDP i HSS, da se živi puno bolje, da su te općine puno konkurentnije, da se građevinska dozvola može dobiti za nekoliko sati, dok naša županija nosi epitet ubožnice Dalmacije – rekao je Gulam govoreći o tome zašto je došao podržati kandidaturu Ivana Klarina.

Toni Turčinov je istaknuo zadovoljstvo suradnjom triju općina, razgovorima i projektima koje zajednički kane poduzimati. – Vezat ću se za budućnost jer je to ono što veže naše općine i naš otok, kao i Pirovac koji nije na otoku, ali kao da je.  Nas sve skupa iste stvari vežu. Samo zajednički možemo stići Istru i neke druge jake turističke destinacije – ustvrdio je Turčinov.

– Drago mi je da će Ivan ići u Sabor i da će nam susjed moći pomoći. A moram spomenuti i svog kandidata iz HSS-a, Hrvoja Račića koji je za Liku napravio puno. Nadam se da ćemo napraviti za poljoprivredu puno u našim krajevima jer turizam bez poljoprivrede ne ide –  rekao je Turčinov.

Toni Turčinov, Ivan Klarin i Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Toni Turčinov, Ivan Klarin i Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI