Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
UKRATKO
Gradu Šibeniku bespovratna sredstva za 28 asistenata u nastavi

Gradu Šibeniku bespovratna sredstva za 28 asistenata u nastavi

MZOS: Sveèano uruèeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava i

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava Europskoga socijalnog fonda/Foto HINA/Denis CERIĆ

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u utorak su svečano potpisani ugovori za financiranje 2 030 asistenata u nastavi za ukupno 2 268 učenika s teškoćama u razvoju koji pohađaju osnovne i srednje škole. Grad Šibenik dobio sredstva za 28 pomoćnika u nastavi.

Financiranje tolikog broja asistenata omogućilo je povlačenje bespovratnih 74,7 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.
Ugovore koje su dobili temeljem javnog natječaja, osnivačima škola tj. predstavnicima gradova i županija, uručili su ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.
Ugovore je potpisalo 49 predstavnika gradova i županija, a zajednički im je stav da su im ta sredstva itekako dobro došla za pomoć djeci s poteškoćama i njihovim roditeljima. Bespovratna sredstva iz europskog socijalnog fonda od 74,7 milijuna kuna iznose 85 posto potreba, dok ostatak osiguravaju jedinice lokalne uprave i samouprave.
Posredstvom Europskog socijalnog fonda Gradu Šibeniku odobreno je ukupno 1.050,00 kn za projekt uvođenja pomoćnika u nastavi za učenike s poteškoćama u razvoju. Ugovorom su osigurana sredstva za rad 28 pomoćnika u nastavi u osnovnim školama na području grada dok će za još četvero asistenata sredstva osigurati Grad Šibenik i to u iznosu od 196 tisuća kuna.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI