Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
POLITIKA
Božo Petrov na RTL-u: Ne vidim da je postojao premijer koji je čuvao nacionalne interese, a mi smo to napravili

Božo Petrov na RTL-u:
Ne vidim da je postojao premijer koji je čuvao nacionalne interese, a mi smo to napravili

Petrov ne vidi da je dosad postojao premijer koji je štitio nacionalne interese, ali je Most, sa samo 300 tisuća glasova birača to napravio- izjavio je za RTL televiziju pretenciozni Božo Petrov

Božo Petrov (Foto Tris H. Pavić) (16)Čelnik Mosta , potpredsjednik u bivšoj Vladi, Božo Petrov danas je u svom javljanju za RTL televiziju dao punu potporu ministru Vlahi Orepiću u raščišćavanju problema prebivališta i njegovim, po mnogima opasnim, izjavama da će brisanje fiktivnog prebivališta ukinuti i potrebu ćirilice u Vukovaru. – Ja mu na tome mogu čestitati, jer je imao hrabrosti uhvatiti se ukoštac s tim problemom, ali mi je žao što se to sad pokušava ispolitizirati. Kad se to istodobno radilo u Zagrebu i Dalmaciji nitko nije ništa govorio. A sad se skupljaju na tome politički bodovi- ocijenio je Petrov.

Točno je, kazat će, da je popis stanovništva pravljen 2011. Ali u međuvremenu se situacija mijenja, i ako se dramatično promijeni ne vidim zašto se ne bi novi popis radio. Ali govoriti da Orepić radi opasne stvari neozbiljno je i neodgovorno- ljutio će prvak Mosta. Odbacio je opaske kako se na taj način skreće na teren desnice te ustvrdio: Ovo nije teren desnoga nego provođenje zakona , to što se 20 godina nije provodio ili se provodio onako kako je to odgovaralo SDP-u ili HDZ-u to je druga stvar. Mi provodimo zakon, pa nazivali nas kako hoće, komunistima ili ustašama kao što rade danas- žestoko će Petrov.
Na pitanje što je bivša Vlada u kojoj su bili HDZ i Most napravila da građanima bude bolje, Petrov nije precizno odgovorio nego je umjesto toga pokušao potražiti alibi u rušenju Vlade. Jer da SDP i HDZ nisu rušili Vladu, da su nam dali pravu priliku, ponovio je po tko zna koji put, ti bi se rezultati vidjeli u rujnu kroz zakone koji su pripremljeni i trebali su biti doneseni, od gospodarenja otpadom, preko modela teritorijalnog preustroja lokalne samouprave do ovršnog zakona.
Nije se odredio ni o tome tko je dosad bio najbolji hrvatski premijer, nego je umjesto toga izjavio: Kad gledam unazad, ne bi mogao izdvojiti da je postojao premijer koji je čuvao nacionalne interese. Mi smo s potporom 300 tisuća glasova birača to uspjeli napraviti, nismo dopustili da se državom služe kao bankomatom- pretenciozno će Petrov dodajući u svom stilu kako ne vidi zašto bi se moglo Plenkovića ili Milanovića smatrati boljim kandidatom za premijera od njega. U to ga je i dodatno uvjerilo sučeljavanje na HTV-u koje je za njega bilo sramotno jer nisu bili pozvani i ostali kandidati, a Milanović je, napomenut će, u toj debati iznio niz netočnih podataka na koje Plenković nije reagirao.
Petrov uopće ne predviđa mogućnost da bi na novim izborima njihova uloga mogla biti irelevantna, odnosno da više neće biti uteg na vagi bitan za sastavljanje nove vlasti.- Znam da bi takvu varijantu oni voljeli i da je priželjkuju i HDZ i SDP ali to se neće dogoditi. Most će sigurno biti onaj uteg koji će odlučiti tko će formirati vladu. A ako na to ne budu pristali, ići ćemo na nove izbore a nećemo im dopustiti da ostane sustav koji su 20 godina kreirali za sebe- gotovo je priprijetio šef Mosta tonom koji ne trpi prigovora.

Tags: , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI