Neovisni novinarski portal
14.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Bandić “ekskluzivno” objavio da je završio Drugi svjetski rat

Foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

 

Bandiæ: završio je 2. Svjetski rat

Bandić: 2. Svjetski rat je završšio/Foto:HINA/ Lana Slivar Dominić

 

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke Milan Bandić 365 održao je izvanrednu konferenciju za novinare u čijoj je najavi stajalo kako će objaviti “ekskluzivnu vijest od velike važnosti za Republiku Hrvatsku”.

– Objavljujemo da je Drugi svjetski rat završio, ispričavam se onima koji to znaju – rekao je Bandić te dodao kako to objavljuje zbog onih koji to ne znaju, “ili misle da ne znaju ili nas žele uvjeriti da rat nije završio, da bi u bipolarnoj političkoj sceni Hrvatske 26 godina uništavali ovu zemlju”.
– Ovo radimo zbog onih koji nas pokušavaju zatucati. Danas ću pročitati proglas. Ovime obavještavamo sve Hrvatice i Hrvate, građanke i građane. Drugi svjetski rat je završio. Iako se čini da za objavom te očite istine nema potrebe, hrvatska stvarnost nas demantira iz dana u dan. Pozivamo sve da se odmah tako i počnu ponašati. Pozivamo sve da među sobom, jedni drugima, proširimo tu radosnu vijest – Drugi svjetski rat je završio, i napokon krenimo naprijed, a ne nazad – poručio je Bandić.
Dodao je da bez Drugog svjetskog rata ne bilo ni Hrvatske, ni Domovinskog rata, a ni Franje Tuđmana, koji je bio na čelu pokreta koji je najjasnije izrazio ideju Hrvatske, bio je na čelu Hrvatske kad je međunarodno priznata i kad je reintegrirana u svoje granice.
– Tuđman je bio na čelu države zagovarajući pomirbu i na tome je dobio Domovinski rat, a koalicija za premijera predvođena Strankom rada i solidarnosti zagovara zajedništvo. Tuđman je zagovarao pomirbu, Bandić zagovara zajedništvo, Tuđman u ratu, Bandić u miru – naglasio je Bandić.
Iako je sazvao konferenciju, Bandić novinarima nije dozvolio postavljanje pitanja.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI