Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
UKRATKO
Anketa: Tko bi bio najbolji premijer?

Anketa:
Tko bi bio najbolji premijer?

rtl anketa

Čak 32,2 posto ispitanih smatra kako bi najbolji premijer bio Zoran Milanović, a s deset posto nižim rezultatom je Andrej Plenković.

U anketi koju je na 1300 ispitanika za RTL provela agencija Promocija plus, 32,2 posto građana je ocijenilo kako bi najbolji premijer bio predsjednik SDP-aZoran Milanović. S deset posto nižim rezultatom, po mišljenju ispitanika, je novi šef HDZ-a Andrej Plenković.
Iznenađenje ovog ispitivanja je treći na listi, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s 10,8 posto, koji je za oko jedan posto premašio MOST-ova šefa Božu Petrova. Za ostale je 11 i pol posto ispitanika, a njih 14 posto ne može se odlučiti ni za jednog od kandidata.
Od ukupnog broja ispitanih, najviše žena bira Milanovića. Za njega je 40 posto onih sa završenom osnovnom školom i trećina svih s fakultetom. Najveću podršku ima u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te na Kvarneru i u Istri.
Plenkovića za premijera vidi svaki četvrti muškarac i svaka peta žena u istraživanju. Podržava ga četvrtina onih s fakultetom, a najviše birača ima u Dalmaciji i Slavoniji.
Bandića za premijera bira gotovo jednak broj žena i muškaraca, uglavnom sa završenom osnovnom školom. Zanimljivo, glasači mu se ne nalaze većinom u Zagrebu. Božo Petrov među svojim biračima može kalkulirati više sa ženama. A baš kao i Plenković, miljenik je Dalmacije, ali ulazi i na teren Milanovića u središnjoj Hrvatskoj.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI