Neovisni novinarski portal
17.1.2021.
KRONIKA 112
Veselo društvo iz počasne lože na EURU2016 (foto: HINA: Damir Senčar)

Z. Mamić u 13 sati želi objasniti kako nije naručio ubojstvo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana

Veselo društvo iz počasne lože na EURU2016 (foto: HINA: Damir Senčar)

Prenosimo tekst Hine o Zdravku Mamiću koji u 13 sati u Zagrebu u hotelu Sheraton priređuje press konferenciju. Na HTV-u, javnom medijskom servisu za koji građani plaćaju pretplatu, su upravo najavili kako će oni tu press konferenciju prenositi izravno.

Veselo društvo iz počasne lože na EURU2016 (foto: HINA: Damir Senčar)

Veselo društvo iz počasne lože na EURU2016 (foto: HINA: Damir Senčar)

ZAGREB, 21. srpnja 2016. (Hina) – Čelnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i bivši izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić najavio je konferenciju za novinare na kojoj bi, kako se očekuje, trebao odbaciti medijske napise da je naručio ubojstvo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, što je prijepodne izjavio i u sjedištu Uskoka.

Mamić je u četvrtak u sjedištu Uskoka dao izjavu da ne stoji iza prijetnji Cvitanu, a Državno odvjetništvo nije željelo komentirati Mamićev dolazak.

Novinare je Mamić potom preko svoje Facebook stranice pozvao na konferenciju za novinare u 13 sati u hotelu Sheraton.
Tjednik Nacional objavio je u posljednjem broju da je “moćni Hrvat” naručio ubojstvo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana jer mu je “razbio poslovno carstvo, osujetio kriminalne planove i spriječio nastavak pranja novca preko offshore računa”.
U izjavi za Dnevnik.hr. Mamić je kazao da nema veze s tim slučajem.
“Prepoznao sam se u medijskim navodima i došao sam reći da nemam veze s time”, izjavio je Mamić.
“Već nekoliko dana vrti se po medijima o ugrozi glavnog državnog odvjetnika i atentatu na njega i njegovu obitelj. Nigdje nisam imenovan, ali dolazilo me je stotine ljudi i jučer na utakmici pitati što se to dešava jer su zaključili da se aludira na mene što sam prepoznao i ja. Shvatio sam da se aludira na mene i što sam drugo mogao nego zatražiti prijem kod glavnog državnog odvjetnika i razjasniti stvari – da se ne osjeća ugrožen od mene, da sam ja tu glavom i bradom i da ću zatražiti poligrafsko testiranje.
Produžio sam u prostorije USKOK-a gdje sam inzistirao da me netko primi i gdje sam dao izjavu da sam jako zabrinut jer ako je ugrožen glavni državni odvjetnik onda bi se cijeli državni aparat trebao dignuti na noge, a ne putem medija plasirati takve umobolne konstrukcije. Vidjet ću što će se sad desiti”, prenosi Dnevnik.hr.
Uskok Mamića, njegova sina Marija, brata Zorana i niza drugih ‘pomagača’ među kojima je i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović tereti da je organizirao izvlačenje milijuna od transfera Dinamovih igrača preko poduzeća u inozemstvu, a istrage su pokrenute na temelju nalaza sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija.
Tags:

VEZANE VIJESTI