Neovisni novinarski portal
20.6.2021.
UKRATKO
Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom nastavlja rad bez imenovanog pravobranitelja

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom nastavlja rad bez imenovanog pravobranitelja

 

anka slonjsak

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom priopćeno je kako taj ured nastavlja  normalno raditi unatoč tome što, nakon isteka mandata prve pravobraniteljice Anke Slonjšak, novi pravobranitelj zbog krize vlasti nije imenovan.

 

“Od 30. svibnja Hrvatska nema pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom, budući da je toga dana istekao osmogodišnji mandat Anki Slonjšak, a procedura imenovanja pravobranitelja za naredno osmogodišnje razdoblje nije dovršena prije izglasavanja nepovjerenja Vladi i odluke o raspuštanju Sabora”, stoji u priopćenju Ureda.
Uz podsjećanje kako se 1. srpnja navršava osam godina od početka rada Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, u priopćenju se ističe i kako Anka Slonjšak po prvi puta u osam godina nije osobno na sjednici Sabora predstavila redovito godišnje izvješće o radu Ureda za 2015. godinu.
“Polazeći od značenja koje upravo osoba pravobranitelja ima za osobe s invaliditetom, iskazujemo razumijevanje za nezadovoljstvo i razočaranje osoba s invaliditetom zbog novonastale situacije, ali napominjemo da Ured za sada neometano djeluje”, poručili su iz Ureda koji trenutno zastupaju zamjenici pravobranitelja do isteka njihovih mandata, odnosno do polovice listopada ove godine.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI